Aquestes són les millors mones de Pasqua de Catalunya

L'Obrador de Sant Tomàs de Calldetenes i el Forn Pans Creatius de Barcelona són algunes de les millors pastisseries on anar a buscar la mona, segons el Fòrum Gastronòmic de Girona

La mona de pasqua tradicional de Pans Creatius, una de les millors, segons el Fòrum de Gastronomia de Girona
La mona de pasqua tradicional de Pans Creatius, una de les millors, segons el Fòrum de Gastronomia de Girona | Pans Creatius
Nació
23 de març del 2024
Actualitzat a les 21:30h
La mona de pasqua és un dels protagonistes més dolços de la Setmana Santa. Des dels típics ous de xocolata a les figures més innovadores, aquestes postres es manté com una de les tradicions catalanes més estimades.

Com més va apareixen més establiments on encarregar-la, i ja se sap que, de vegades, massa opcions acaben per alimentar els dubtes. En aquest sentit, el Fòrum Gastronòmic de Girona ha escollit les millors mones de pasqua de Catalunya repartides en dues categories: Mona d'Ou de Xocolata i Mona de Pasqua Tradicional. 

Les millors pastisseries disruptives encarregar Mones d'Ou

Respecte a la millor Mona d'Ou de Xocolata, els ous tradicionals han quedat obsolets i han evolucionat a formes elaborades i disruptives. Enguany, la guanyadora ha estat la pastisseria L'Obrador de Sant Tomàs de Calldetenes, per una mona de xocolata en forma de superheroi de Marvel. Es tracta d'una recreació d'en Groot, un dels personatges més emblemàtics de la saga Guardians de la Galàxia. El jurat s'havia de fixar en l'originalitat, la tècnica, la presentació i l'acabat de les mones.

 

El segon premi va ser per un altre personatge de Disney, en aquest cas per un personatge de Big Hero 6, elaborat per la Pastisseria Fusté, de Malgrat de Mar. La pastisseria Xocopunt de Molins de Rei completen el podi, gràcies a la presentació d'un ànec de xocolata anant en patinet elèctric. 

Les mones tradicionals més destacades

Pel Fòrum, la millor mona tradicional és la que elabora Pans Creatius. El forn de pa de Barcelona està liderat pel flequer Daniel Jordà. S'hi ha valorat la seva l'aspecte visual, la seva textura, així com el punt de cocció, tant intern com extern, i per descomptat, el gust que tenia. En segon i tercer lloc hi trobem l'Obrador de Prades i la Fleca Rovira, de Cardedeu. 

 

És el tercer cop que el Fòrum Gastronòmic organitza el concurs de mones. El jurat està format per professionals del sector, però també hi ha un jurat popular, amb un pes del 80% i el 20% respectivament. Destaquen noms com Jordi Roca, els guanyadors d'altres edicions com Eric Ortuño o Gerard Gil, la subdirectora de la Baking School Barcelona Sabadell, Mari Cruz Barón, el president del gremi de Pastisseria de Girona, Ángel Garcia o Jesús Cerdán, fills de Moretó.