La PAHC aconsegueix una «victòria històrica» amb la cessió del bloc de Sant Ferran a 148 persones

Se suma a d'altres edificis ocupats per la plataforma, a Salt i Manresa

La portaveu de la PAHC Sabadell, Rosa Pahissa
La portaveu de la PAHC Sabadell, Rosa Pahissa | Albert Hernàndez
01 de juny del 2018
Actualitzat el 02 de juny a les 9:58h
40 contractes per gairebé 40 famílies. Una signatura que es tradueix en la garantia d’un habitatge per a 148 persones, com a mínim, per cinc anys al bloc ocupat per la PAHC Sabadell, al carrer Sant Ferran, l'abril del 2013. Aquest és el compromís que aquest divendres s’ha oficialitzat en un acte públic a les portes de l’edifici i que malgrat la presència de l’alcalde, Maties Serracant, regidors i membres de la Generalitat, els protagonistes han estat aquests inquilins, que ho són amb totes les de la llei.

La portaveu de la plataforma, Rosa Pahissa, ha qualificat de “victòria històrica” aquesta cessió i ha reivindicat el paper de la PAHC, “l’acció directa i la lluita col·lectiva, perquè al final dona els seus fruits”. A més, ha apuntat que l’acord, que estableix un lloguer social de 150 euros mensuals i que si supera el 30% dels ingressos accediran a les ajudes del lloguer, es gestionarà de forma “horitzontal i assembleària” amb valors com “el companyerisme, l’antifeixisme i el feminisme”.

Precisament, Serracant ha posat l’accent en què Sabadell “és la primera ciutat que té un contracte sociocomunitari innovador”, ja que es farà seu el funcionament del veïnat, que serà “comunitari, el bloc s’autorganitza i es gestiona de forma horitzontal”. Ha presumit que la ciutat tingui una organització com la PAHC per “la lluita per l’habitatge i l’acompanyament que fa”. Per això, ha manifestat la voluntat del govern municipal “d’estar al costat de les mobilitzacions populars”.