La plataforma pel nou institut de Navàs talla la C-16 durant gairebé tres hores

Els Mossos han desviat els vehicles per l'interior del municipi, però allà les famílies entorpien el trànsit als passos de vianants

Veïns de Navàs durant el tall de la C-16
Veïns de Navàs durant el tall de la C-16 | Cedida
15 de març del 2024
Actualitzat a les 21:25h
Un centenar de veïns de Navàs han tallat aquest divendres la carretera C-16 en sentit nord per reclamar un nou edifici per a l'institut en una acció convocada per la Plataforma per un Institut Digne. El tall ha agafat molta volada al ser divendres a la tarda, en plena operació sortida de la gent que anava al Berguedà o a la Cerdanya a passar el cap de setmana.

El tall s'ha mantingut durant gairebé tres hores i ha provocat moltes retencions i molts problemes de circulació. Els Mossos d'Esquadra, que en cap moment no han mostrat cap intenció de dissoldre la protesta, han desviat el trànsit per l'interior del nucli de Navàs, però allà els esperaven famílies amb menors -a qui l'organització ha recomanat no anar a la C-16 i concentrar-se a la plaça de l'Ajuntament- que han entorpit el trànsit als passos de vianants fins a generar un caos circulatori pels carrers del poble. Entre la C-16 i l'interior del municipi, unes 500 persones han participat a les accions de protesta.


La manifestació, que estava comunicada, és una més de les accions reivindicatives que les famílies afectades duen a terme aquests dies per reclamar el nou institut. Durant aquesta setmana també han protagonitzat una tancada al mateix centre educatiu, que fa tretze anys que fa classes en barracons.