​La ximpleria de Tabàrnia

«Al canal 24 horas de TVE van emetre en directe una conferència d'Albert Boadella en què el presentaven com a president de Tabàrnia. Se n'ha d'estar de tronat per emetre una noticia així»

Albert Boadella, amb la bandera de Tabàrnia i altres impulsors
Albert Boadella, amb la bandera de Tabàrnia i altres impulsors | @Bcnisnotcat_
09 de febrer del 2018
Actualitzat el 10 de febrer a la 13:50h
Hi ha vegades a la vida en què la diplomàcia és bona consellera i l’eufemisme resulta del tot apropiat. No és el cas de la columna d’avui.

Fa pocs dies al canal 24 horas de TVE van emetre en directe una conferència d’Albert Boadella en què el presentaven, subtitulat en pantalla i tot, com a president de Tabàrnia. Se n’ha d’estar de tronat per emetre una noticia així. TVE ha interioritzat tant les tesis del PP i de Ciutadans que segurament ja ni es planteja una praxi periodística ni que sigui una mica acurada i honesta.

Perquè a veure, què és Tabàrnia sinó la invenció absurda d’unes persones que no només no tenen cap mena de preparació política ni intel·lectual sinó que van justets en el terreny de les relacions humanes. Inventar-se aquesta ximpleria a fi i efecte de sembrar odi, d’atiar la mala maror –creada per uns i altres, tot s’ha de dir- hauria de provocar vergonya aliena en tota persona amb un mínim de criteri, de sentit crític, de sensibilitat. Sembla ser que al canal 24 horas de TVE de tot això no en van sobrats.
 
Arxivat a