«Contrariar» l'independentisme i convèncer els barons del PSOE: el camí de Feijóo cap a la Moncloa

El líder del PP, en la presentació del programa electoral del 23-J, es compromet a garantir el castellà a totes les aules de l'Estat i assegura que no nomenarà ministres "contraris a la Unió Europea" o a l'OTAN

Alberto Núñez Feijóo, en la presentació del programa electoral.
Alberto Núñez Feijóo, en la presentació del programa electoral. | Europa Press
Nació
04 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:42h

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha advertit que prendrà mesures que "contrariaran l'independentisme" si aconsegueix governar després de les eleccions generals del 23 de juliol. "No ens importa perquè els ciutadans les estan esperant", ha dit Feijóo, que ha reivindicat que no es pot continuar "sotmetent l'interès general a aquells que volen fracturar Espanya".

En la presentació del programa electoral del 23-J aquest dimarts, Feijóo ha afirmat que "es garantirà el coneixement de les llengües d'Espanya a tots els col·legis de la nació", en referència al castellà a Catalunya. També ha reiterat que recuperarà el delicte de sedició al codi penal, es tipificarà el delicte de referèndum il·legal i augmentarà les penes per malversació.

D'altra banda, Feijóo ha assegurat que no nomenarà ministres "contraris a la Unió Europea, ni a l'OTAN, ni al suport a Ucraïna o a la mateixa defensa de la sobirania nacional". "Només seran ministres si acrediten preparació i no sectarisme", ha dit.

Feijóo ha dit que el primer càrrec que cessarà si governa serà el president del CIS, Félix Tezanos, i ha assegurat que "no hi haurà cap Tezanos" al seu govern. També ha dit que ell hauria cessat la ministra d'Igualtat, Irene Montero.D'altra banda, Feijóo ha explicat que si guanya trucarà al líder del PSOE, Pedro Sánchez, perquè el deixi governar. I si no s'avé a fer-ho, el líder del PP ha dit que trucarà tots els barons territorials dels socialistes "un a un" perquè el convencin.
 

Reivindicació de Sánchez

"Els indults van servir per construir convivència. Avui Catalunya no és un dels principals problemes dels espanyols", ha esgrimit Sánchez a Telecinco. De fet, Sánchez ha posat d'exemple d'aquesta convivència i normalització el fet que el PSC lideri els resultats de les eleccions, tant les catalanes del 14-F, com les municipals del 28-M: "La primera força a Catalunya és constitucionalista". També ha rebatut les opinions d'Ana Rosa Quintana, quan aquesta li ha dit que va mentir en la posició sobre els indults: "Els líders independentistes han passat 4 anys a presó, i vaig fer un canvi d'opinió per construir convivència".

Però el secretari general del PSOE no ha parlat només de Catalunya. De fet, ha estat una part molt petita d'una entrevista que més aviat s'ha convertit en un cara a cara entre la presentadora i el president. Sánchez ha carregat contra les "tertúlies conservadores" de mitjans que contribueixen a fer grossa la idea del sanchisme, i ha assegurat que existeix una "absoluta desproporció" entre l'opinió i els fets.