Illa dona per complert l'acord del 2023 i veu imminent el pacte pels nous pressupostos

El primer secretari del PSC avala el desplegament dels acords de la B-40 i el Hard Rock, i veu "negociacions avançades" per als pròxims comptes de la Generalitat

Salvador Illa, aquest dissabte a la sessió prèvia al congrés del PSC a Sabadell
Salvador Illa, aquest dissabte a la sessió prèvia al congrés del PSC a Sabadell | Albert Segura / ACN
24 de febrer del 2024
Actualitzat a les 15:09h
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat aquest dissabte a la tarda que els socialistes estan en "negociacions avançades" amb el Govern per als pressupostos de la Generalitat de 2024 i que ja s'estan produint "converses intenses" amb ERC. El socialista ha donat per complert "el paquet essencial" de les sevescondicions per als comptes de 2023 durant la seva intervenció en la jornada precongressual del PSC Ara toca prosperitat a Sabadell.

Es tracta de l'acord per a la construcció de la B-40 entre Sabadell i Terrassa, que ara ja discorre entre Abrera i Terrassa, fins a Castellar del Vallès: "El ministre de Transports, Óscar Puente, va fer pública la signatura imminent del conveni per continuar-la", ha dit Illa, tot destacant que el Govern ho va confirmar posteriorment.

L'altra entesa que ja s'ha materialitzat és la llum verda al projecte del Hard Rock: "Donem per complert, vista la posició aquesta setmana al Parlament del president, Pere Aragonès, el consorci recreatiu de Vila-seca i Salou", ha resolt. I, finalment, també ha valorat positivament la situació de les negociacions sobre l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. "Ho fem pensant en el país, en la prosperitat. En què el país no pagui els trossos trencats d'un Govern que ha perdut fa ja bastants mesos el pas", ha reclamat el líder dels socialistes catalans tenint en compte els tres eixos. 

Illa ha assegurat que és necessari apostar en infraestructures, destacant que el PSC vol que El Prat "continuï estant entre els sis més importants d'Europa" amb l'ampliació de la pista d'aterratge per acollir grans avions comercials que, segons ha defensat, permetria més arribades de vols internacionals: "Són els que volen al Japó i a la costa oest dels Estats Units", ha destacat. "Els comptes del 2024 estan anant per bon camí", ha conclòs.

En la jornada també hi ha intervingut el ministre d'Indústria, Jordi Hereu, que ha remarcat l'important esforç que s'està fent per garantir la inversió, conjuntament amb una aposta de la innovació, la tecnologia i el respecte pel medi ambient, perquè la indústria espanyola marqui musculatura. En aquest sentit, Hereu ha assegurat que Catalunya necessita una "indústria forta", i que aquesta necessita el que representen els valors socialistes, vinculats a la figura de Salvador Illa.