Front comú de deu ajuntaments per la finalització de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7

Alcaldes i regidors de deu municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental s'han trobat per reclamar que s'acabin unes obres que van començar fa deu anys

Redacció
15 de març del 2017
Els alcaldes i regidors, durant la trobada.
Els alcaldes i regidors, durant la trobada. | Aj. Castellbisbal
Deu ajuntaments del Vallès Occidental i el Baix Llobregat s'han reunit aquest dimarts al migdia a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al Govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l'A-2 i l'AP-7, iniciades fa més de deu anys i actualment aturades i sense data de represa.
 
En concret, a la reunió, convocada per l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, hi ha assistit l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i les alcaldesses de Pallejà, Ascensión Ratia, i de Sant Cugat, Mercè Conesa, així com la primera tinent d’alcalde de Rubí, Maria Mas, el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, el tinent d’alcalde de Terrassa Marc Armengol i la regidora d’Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim. L’alcalde de Martorell i l’alcaldessa de Corbera han excusat la seva assistència.
 
Constitució d'un grup, reunió amb el ministre de Foment i adhesió al manifest

El principal acord assolit en la reunió ha estat procedir a la futura constitució com a grup de municipis afectats i convidar-hi els agents socials i econòmics, com poden ser les associacions empresarials, els sindicats i altres entitats i institucions que també puguin veure’s perjudicades per la paralització de les obres.
 
A més, s’ha decidit demanar una reunió amb el ministre de Foment, per la qual es buscarà la implicació i el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat.
 
Paral·lelament, tots els municipis s’han compromès a adherir-se al manifest "Connexió, ara!", que l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar el passat mes de gener i on es demana al Govern espanyol que reprengui les obres de forma immediata i s’exigeix un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es podrà posar en funcionament durant aquest 2017.
 

Foto de grup dels alcaldes i regidors participants en la trobada. Foto: Aj. Castellbisbal