La investigació descarta una agressió sexual a la sala de ball del Waka

Els Mossos continuen buscant el o els responsables de la difusió del vídeo

L'exterior de la discoteca Waka
L'exterior de la discoteca Waka | Juanma Peláez
Redacció
09 de gener del 2023
Actualitzat el 10 de gener a les 14:11h
El vídeo viral de contingut sexual, enregistrat a l'interior de Waka Sabadell, que es troba a Sant Quirze del Vallès, a finals de 2022 no era una agressió sexual. Així ho ha conclòs la investigació dels Mossos d'Esquadra, que ha revisat les càmeres del local i després d'interrogar diversos testimonis.

A més, segons ha informat el Diari de Sabadell, de fonts policials, en l'anàlisi toxicològic s'ha descartat que la jove de 16 anys que apareix en l'enregistrament fent una fel·lació estigués sota els efectes de la droga. La mare de la menor va interposar una denúncia per agressió sexual.

En declaracions a TV3, va afirmar que la seva filla "no recordava res", igual que va assegurar a la denúncia als Mossos, després de demanar una beguda a la barra de l'establiment. "No puc haver estat aquesta noia, però, en canvi, ho soc", va indicar la mare, recordant una part de la conversa amb la seva filla sobre aquests fets.

El treball policial, però, no ha acabat i se segueix amb les indagacions per trobar el o els responsables de la difusió de la gravació, ja que cal recordar que la distribució d'aquests tipus de vídeos per les xarxes socials sense el consentiment de la víctima pot suposar un delicte contra la intimitat i contra la integritat sexual. El càstig, tal com recull el Codi Penal, pot ser de fins a un any de presó.

A més, des de la implantació de la llei coneguda del "només sí és sí", també hi ha contemplades penes (multes) per aquelles persones que rebin les imatges i les tornin a difondre. El cas també va ser denunciat per l'altre jove que apareix al vídeo per la difusió que es va fer.