Denuncien problemes de seguretat viària a l'entrada i sortida de l'escola Nostra Llar de Sabadell

Fins a quatre línies d'autobús, tres d'urbanes i una d'interurbana, passen per davant del centre a l'hora d'entrada i sortida dels nens

Pares de l'escola Nostra Llar de Sabadell aturant el bus
Pares de l'escola Nostra Llar de Sabadell aturant el bus | ACN/Albert Segura
Nació
29 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:35h
L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'escola Nostra Llar de Sabadell viu, des de fa dos anys, una problemàtica de seguretat viària a l'hora d'entrada i sortida de la canalla: un dels recorreguts del bus urbà de la ciutat circula per davant de l'escola, cosa que des de l'AFA denuncien que "posa en perill la seguretat dels infants" i suposa "un tracte discriminatori per part de l'Ajuntament", ja que en altres centres s'han planificat millores en l'entorn.

Cada matí, des de fa dos anys, es col·loca una tanca al cap del carrer, però la Policia Municipal la retira per permetre puntualment el pas de l'autobús. I és que el Consistori, que no tanca la porta a valorar una regulació dels horaris de pas, assegura que no es pot tallar el trànsit perquè es tracta d'una artèria principal de la xarxa del transport urbà de Sabadell: hi passen fins a quatre línies, tres d'urbanes - la 4, la 44 i la 7 - i una d'interurbana, la 12.

"Hem demanat que canviïn la zona de pas dels busos, que reubiquin la parada i fins i tot que moguin de lloc els contenidors d'escombraries, que queden just davant, i no hi ha manera", lamenta Núria del Pozo, presidenta de l'AFA, que fa dos anys que treballa en una Comissió Verda per millorar l'entorn de la Nostra Llar.

La solució de col·locació de les tanques, acord que es va assolir amb l'Ajuntament tot i que impliqués que continuaria el pas dels busos, tampoc no ha estat satisfactori per a l'AFA: segons expliquen, les tanques havien d'estar posades deu minuts abans i fins a deu minuts després de l'entrada, però des de l'arrencada del curs només hi han estat cinc minuts abans i cinc després. Aquest fet va motivar que els pares ocupessin la calçada per protegir l'entrada dels infants, una protesta que va tenir efecte perquè el Consistori va recuperar els horaris de les tanques dels cursos anteriors.
 

Una tanca impedeix temporalment el pas del trànsit rodat, però dels busos sí Foto: ACN/Albert Segura

L'AFA reclama més actuacions a l'entorn de l'escola

Aquesta mesura no és suficient per a les famílies dels alumnes, que denuncien que s'estan fent actuacions a escoles del districte primer, algunes concertades, "menys a la nostra, i ens sembla un greuge", afirma del Pozo. "No tenim ni el terra pintat, ni ens arreglen el paviment i tampoc tenim la zona de "petó i adeu", estem marginats de la resta", detalla la presidenta de l'AFA.

Així, l'AFA reclama que el carrer es talli totalment, com passa en altres escoles, una pacificació total que el consistori que és "impossible", i per això estudia "regular al màxim els busos perquè passin els mínims possibles a les hores d'entrada i sortida de l'escola".

L'Associació assegura que continuarà reivindicant el que consideren un dret dels infants i les famílies, i assolir un camí escolar segur.