Giró revela que Puigdemont li va oferir ser alcaldable de Junts a Barcelona

L'exconseller d'Economia competirà amb Míriam Nogueras per ser el candidat de la formació a les eleccions espanyoles del 23-J

Giró, Trias i Turull, durant la Diada de l'any passat
Giró, Trias i Turull, durant la Diada de l'any passat | Junts
Oriol March / Lluís Girona
30 de maig del 2023
Actualitzat el 31 de maig a les 8:28h

Jaume Giró, exconseller d’Economia, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a RAC1 que Carles Puigdemont li va oferir fa uns mesos, abans que XavierTrias fes el pas, ser el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona. Finalment, però, va ser l'exalcalde de la capital catalana qui va decidir presentar-se als comicis d'aquest diumenge, dels quals va resultar guanyador, i ara ho té tot a favor per tornar al càrrec.

En paral·lel, Giró ha fet el pas per presentar-se com a aspirant a ser cap de files del seu partit a Madrid, plaça per la qual competirà amb Míriam Nogueras, actual portaveu de Junts al Congrés dels Diputats. Giró ha indicat que el tuit de Puigdemont amb una fotografia de Nogueras no és un “suport específic” a la dirigent del partit.

Giró va comunicar al març la decisió de presentar-se a Puigdemont i també a Jordi Turull, secretari general de Junts, i l'ha ratificada fa tan sols unes hores. L'exconseller és un dels principals representants del sector pragmàtic, mentre que Nogueras té sintonia amb Laura Borràs, però també amb Turull, de qui és molt propera.

L'exconseller d'Economia va ser un dels més ferms partidaris de continuar dins del Govern en la consulta celebrada l'octubre passat, resolta a favor dels qui van apostar per trencar la coalició amb ERC. Des d'aquell moment, Giró ha participat activament en la vida interna del partit, tant en precampanya com en campanya -ha assistit als principals mítings de Trias i ha protagonitzat actes al costat d'Artur Mas-, i el seu nom també ha estat vinculat a la candidatura a la Generalitat.

Pel que fa a Nogueras, el 2015 es va incorporar a les llistes de Democràcia i Llibertat -marca utilitzada per CDC en aquells comicis-, i s'ha consolidat com una veu de referència de Junts. Va ser vicepresidenta del PDECat, però va plegar quan s'estava fundant Junts.