L'OCU demana que les vacances es considerin inajornables arran de les eleccions espanyoles

L'organització també sol·licita a les Juntes Electorals que estableixin criteris unificats sobre les excuses vàlides per no anar a les meses

Una platja plena de para-sols
Una platja plena de para-sols | Unsplash
Nació
30 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:41h


Pedro Sánchez va anunciar aquest dilluns la dissolució de les Corts espanyoles i la convocatòria anticipada d'eleccions per al 23 de juliol, en ple estiu. Després del xoc pel moviment inesperat del president del govern de l'Estat, el primer pensament que va rondar pel cap dels ciutadans va ser què podia passar amb les seves vacances, en el cas que les dates coincidissin. Ara, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), així com Facua-Consumidors en Acció, han sortit al rescat.

L'OCU ha sol·licitat a les Juntes Electorals, els òrgans encarregats de gestionar tot allò relacionat amb els comicis, que flexibilitzin els criteris d'admissió de les causes per no acudir a les meses electorals en el cas de ser cridat per formar-ne part. Concretament, ha demanat que les vacances siguin considerades com un esdeveniment familiar d'especial rellevància i, per tant, quelcom inajornable.

Un dels arguments principals és que la coincidència dels dos esdeveniments pot provocar "un perjuri econòmic important". Alhora, l'OCU crida les Juntes Electorals a actuar de pressa per evitar una allau de cancel·lacions i reclamacions. Per això, considera que cal modificar l'article 27 de la llei orgànica del règim electoral general perquè el nomenament del president i els vocals de les meses sigui voluntari.