Augmenta la pressió política perquè Rubiales dimiteixi

Pedro Sánchez insta el president de la Federació Espanyola de Futbol a fer "passos" per aclarir un gest "inacceptable": "Les disculpes no són suficients ni adequades"

Sánchez ha rebut les guanyadores del Mundial a la Moncloa
Sánchez ha rebut les guanyadores del Mundial a la Moncloa | Federació Espanyola de Futbol
22 d'agost del 2023
Actualitzat el 25 d'agost a les 8:30h
Màxima pressió sobre Luis Rubiales, que queda a la corda fluixa després de l'allau de crítiques pel petó forçat a la futbolista Jennifer Hermoso durant la celebració del Mundial. Si dilluns es va ser el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, que va dir que era el gest era "inacceptable", avui ha estat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui l'ha abocat a la dimissió. "El comportament és inacceptable", ha dit en roda de premsa després de reunir-se amb el rei en el marc de la ronda de contactes per a la investidura. Per a Sánchez, les disculpes del president de la Federació Espanyola de Futbol "no són suficients ni adequades". "Ha de continuar fent passos; ha de ser més clar i més contundent", ha afirmat. 

Sánchez, que aquest matí ha rebut oficialment la selecció espanyola femenina com a noves campiones del món, ha volgut posar en valor l'èxit que suposa aquesta victòria i ha afirmat que el comportament de Rubiales "demostra que encara queda molt camí per fer". "És un comportament que no connecta amb el sentit majoritari de la ciutadania", ha afirmat el president espanyol. Tot i la seva crítica al comportament masclista del dirigent de la RFEF, ha assenyalat que aquest organisme esportiu "no pertany a l'estructura del govern espanyol" sinó que Rubiales "és escollit i destituït pels seus associats".

Durant la celebració del Mundial a la gespa de l'estadi, Rubiales, màxim responsable del futbol espanyol, va agafar el cap d'Hermoso i li va fer un petó als llavis. La futbolista va dir després que no li havia agradat, però va treure importància als fets. El president de la Federació va insultar els crítics i fins i tot alguns mitjans de comunicació van veure normal forçar un petó amb una futbolista. Hores més tard, l'organisme va publicar un vídeo de disculpes. "Segurament m'he equivocat", va dir Rubiales. Quan l'àrbitre va xiular el final del partit, des de la tribuna i al costat de la reina Letícia i la infanta Sofia, el president de la RFEF va celebrar la victòria agafant-se els testicles en un gest que, novament, s'ha fet viral i ha provocat una allau de crítiques.

Des d'aleshores, la celebració del títol de campiones del món ha compatit amb la polèmica provocada pel comportament masclista del president de la RFEF. La vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat la seva dimissió, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha qualificat el gest de "violència sexual". La portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha dit que el comportament de Rubiales és "vergonyós" i que ha de tenir conseqüències. Des de Catalunya, el Govern també ha demanat la seva dimissió.

Arxivat a