Sant Cugat Creix lamenta el desinterès del govern per tirar endavant el projecte «Ethics4Sports»

L'associació indica que l'Ajuntament no té cap voluntat de cedir l'eina de registre i que descarta suport econòmic o logístic argumentant "problemes jurídics insalvables"

L'entitat esportiva lamenta el desinterès de l'equip de govern en el projecte
L'entitat esportiva lamenta el desinterès de l'equip de govern en el projecte | Sant Cugat Creix
NacióSantCugat
19 d'octubre del 2020
Sant Cugat Creix reclama a l'Ajuntament el traspàs de la gestió directa de "totes les eines de comunicació i formació construïdes amb recursos europeus" per a la difusió del projecte Ethics4Sports. Un programa finançat a través d'un Erasmus de la Unió Europea per elaborar un treball relacionat amb el potenciament, seguiment i aplicació de valors en el món de l'esport.

En un comunicat, l'entitat esportiva apunta que va posar a disposició del consistori el projecte europeu amb la intenció de treballar plegats en un programa de ciutat per a tot l'esport local. L'objectiu, treballar en la col·laboració publicoprivada per "sumar com a ciutat en benefici d'una millor formació dels joves esportistes del municipi. L'Ajuntament adoptava el "rol de coordinador" mentre que Sant Cugat Creix es mantenia com a soci de ple dret en el naixement de l'Ethics4Sports. 

Un consorci d'entitats de cinc països que van gestionar 400 mil euros durant dos anys per desenvolupar un pilot amb la nova APP construïda. Al final d'aquest pilot, la universitat Blanquerna va decidir dedicar un equip acadèmic a investigar les dades obtingudes i, en la línia del programa, va presentar un informe amb 10 accions de millora per al teixit esportiu de Sant Cugat.

Malgrat tot remarquen que un cop acabat aquest període -any 2018- des de l'Ajuntament no es van voler conèixer els resultats del diagnòstic. La situació es va mantenir igual amb el canvi de govern, lamentant inclús unes declaracions de l'alcaldessa Mireia Ingla, "contràries a mantenir l'E4S a la ciutat". A partir d'aleshores, "s'obre un parèntesi d'indefinició i respostes evasives durant un any, emparant-se, entre d'altres, amb l'excusa de problemes jurídics", assenyalen. Per aquest motiu, reclamen a l'equip de govern que es "traspassi la gestió directa de totes les eines de comunicació i formació construïdes amb recursos europeus perquè des de SantCugatCreix es puguin utilitzar i evolucionar per a la difusió del Ethics4Sports".

L'últim episodi va tenir lloc la setmana passada quan l'entitat esportiva va reunir-se amb l'alcaldessa evidenciant-se el desinterès sostingut en la proposta. En el comunicat s'explica que es va demanar el manteniment del programa actiu mentre es rebutjava la proposta de l'equip de govern per dividir les entitats esportives de la ciutat per crear diferents programes E4S a Sant Cugat.

L'associació indica que l'Ajuntament no té cap voluntat de cedir l'eina de registre i que també es descarta suport econòmic o logístic pel programa argumentant "problemes jurídics insalvables". L'entitat "lamenta profundament aquesta situació mantinguda pel govern municipal" que atribueixen a "desconeixement".

Malgrat tot, Sant Cugat Creix vol mantenir i difondre l'E4S arreu del territori, fer públic el pla de millora de comportaments de la universitat catalana, reactivar la formació online de l'APP, reprendre les iniciatives per sumar altres ciutats i entitats i buscar suport d'altres administracions.