​Mor Josep Maria Fontfreda, el Bisbe de la Garrotxa

Va ser membre històric del Centre Excursionista Olot

En Josep Maria al costat del seu germà al cim del Bastiments
En Josep Maria al costat del seu germà al cim del Bastiments | Centre Excurcionsita Olot
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:58h
Josep Maria Fonfreda ha mort aquest dimarts a l'edat de 87 anys. Va ser un excursionista de mena i un membre il·lustre del Centre Excursionista Olot, on en va formar part durant molts anys.

De fet, se'l coneixia com el Bisbe de la Garrotxa, precisament per una anècdota que es va donar durant una excursió a la cova del Bisbe que hi ha a l'Alta Garrotxa. Segons s'explica en el llibre dels 50 anys de l'entitat olotina, Fonfreda va avançar-se al grup i es va esperar a la cova disfressat de bisbe. Des de llavors, se li va penjar aquest sobrenom que "ostentava amb molt d'orgull i ambla bonhomia divertida que el caracteritzava", segons es relata en la publicació.

I és que Fonfreda era un home que sempre estava d'humor i ho demostraven les seves frases que per exemple deia abans d'un àpat: "Si è bo, amb força en tinc prou". El seu caràcter alegre el va portar també a ser el primer rei del carnestoltes d'Olot el 1990, amb el Carnaval del Foc, la primera edició que va organitzar el Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot. Fontfreda solia disfressar-se per i fer conya de moltes coses. Va ser col·laborador de Ràdio Olot en el programa Com Olot enlloc, on juntament amb altres tertulians la feien petar de manera graciosa i humorística.

Juntament amb el seu germà Lluís, en Josep Maria també va ser un dels precursors de l'hoquei a Olot. Tots dos, van ser dels primers que van jugar a aquest esport a la ciutat. 

Els funerals de Josep Maria Fonfreda seran aquest dimecres a les cinc de la tarda a l'església de Sant Esteve.
Arxivat a