Rocamora Teatre recupera el seu espectacle més guardonat, «Solista»

En una actuació a Castellterçol, dins el quart Festival de Titelles del Moianès

Un passatge de «Solista», de Rocamora Teatre
Un passatge de «Solista», de Rocamora Teatre | Toni Carrasco
Toni Carrasco
07 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:03h
Una de les actuacions més esperades del 4t Festival de Titelles del Moianès, ha estat la de la companyia calderina Rocamora i la recuperació d'un clàssic del seu repertori, Solista.

Amb quaranta-tres anys de trajectòria professional Carles Cañellas, un degà dels titelles de fil del nostre país, considerat per la crítica internacional com un dels més hàbils titellaires d'Europa, va presentar a Castellterçol Solista, un treball creatiu que en forma de relat d'un llarg viatge, fa un resum acurat de les seves produccions amb titelles de fil.

Set històries divertides, poètiques, sorprenents representades per sis titelles de fil. Personatges entranyables com Johnny Dance, el ballarí de claqué; l'avi Manel; Fèlix, el pallasso-bomber; el somni de Pierrot; Pepita Retuerto, la bailaora i l'avi patinador. L'actor i animador Carles actua amb elles, juga amb elles dalt de l'escenari intervenint directament, per voluntat pròpia o forçat per la situació.

Rocamora Teatre fou guardonat, amb Solista, com a Millor Animació de Titelles l'any 2007 a l'11è World Festival Puppet Art (Festival Mundial de l'art dels titelles) de Praga, a la República Txeca, la meca d'aquests tipus d'espectacle.

El Festival ha continuat de forma itinerant, durant tota la setmana passada, per Castellcir, Sant Quirze de Safaja, Castellterçol i Monistrol de Calders on aquest dilluns fa la cloenda amb els Poemes Visuals de Jordi Bertran.