Dimiteix part del cos tècnic de la selecció espanyola femenina per les «actituds inacceptables» de Rubiales

Jorge Vilda, al seu torn, es desmarca de les actuacions del president suspès de la RFEF però anuncia que no abandonarà el seu càrrec

La selecció espanyola femenina celebra el Mundial
La selecció espanyola femenina celebra el Mundial | SeFem
Marc Orts
26 d'agost del 2023
Actualitzat a les 21:48h
Arriben més reaccions a la conducta del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales. Ara, d'una part del cos tècnic de la selecció espanyola femenina campiona del món, que inclou Montse Tomé, la segona entrenadora de Jorge Vilda, i d'integrants d'altres àrees, que han presentat la seva dimissió i han emès un comunicat donant suport al de les jugadores. "Les actituds i manifestacions de Rubiales són inacceptables", han reblat.

Per la seva banda, Vilda ha emès un comunicat paral·lel en què s'ha desmarcat de les actuacions de Rubiales, que ha lamentat i ha descrit com "incompatibles" amb els seus valors, però ha anunciat que no dimitirà. "Tot plegat és un autèntic despropòsit", ha dit. El seu homòleg a la selecció masculina, Luis de la Fuente, també ha enviat un comunicat en la mateixa línia. Cal recordar que tots dos van assistir a la compareixença de Rubiales i van aplaudir ferventment el seu discurs.

Mentrestant, gran part del seu equip afirma que el relat de Rubiales no es correspon amb els fets reals i denuncien que diverses integrants femenines del cos tècnic van ser obligades a seure a la primera fila durant l'estrambòtica compareixença del ja president suspès de la RFEF., un fet que els va generar "incomoditat", diuen. Alhora, els firmants accepten la seva responsabilitat pel que fa a la "reestructuració i professionalització" de la selecció femenina.
 
Tot plegat, el dia que Rubiales ha quedat suspès finalment com a president de la RFEF després que el Comitè Disciplinari de la FIFA hagi entrat d'ofici i l'hagi apartat de tots els seus càrrecs relacionats amb el futbol en l'àmbit nacional i internacional -també de la vicepresidència de la UEFA- durant un període inicial de 90 dies. Així ho ha anunciat el president de la comissió, el colombià Jorge Ivan Palacio, que ha matisat que la suspensió entra en vigor de manera immediata.
Arxivat a