Pas final per a la construcció del col·lector del Torrent de Can Gorgs

Té un cost d'1,8 milions d'euros, un 45% dels quals finançarà Sabadell

Les obres a la zona de Can Gorgs
Les obres a la zona de Can Gorgs | PSC Barberà
NacióSabadell
27 de setembre del 2020
La construcció del col·lector Can Gorgs, al límit entre els municipis de Barberà, Sabadell i Badia, sembla que pot arribar al seu final. Des de fa uns dies, a la zona, hi ha màquines treballant per instal·lar un col·lector que desviï el cabdal del actual i d'aquesta manera, acabar amb les inundacions quan hi ha pluges intenses. 

Es tracta d'una obra que consisteix d'un col·lector amb formigó armat de 2,5 per 2,5 metres per desviar part a través d'un nou tram. Té un cost d'1.827.754,19 euros, el 45% dels quals el pagarà l'Ajuntament de Sabadell i el 55% restant a càrrec del consistori barberenc. 

El PSC de Barberà, que governa a la localitat, ha qualificat de "primordial" l'entesa entre les tres administracions perquè aquests treballs es duguin a terme i acabi sent una realitat del que és una reivindicació anhelada i històrica del veïnat de Can Gorgs II. I és que diversos estudis han posat de manifest que el primer col·lector, construït per trams entre el 1975 i 1985, no tenia suficient capacitat per absorbir el volum d'aigua que es produeix en moments de fortes pluges. 

Fa dos anys els tres ajuntaments van signar un conveni de col·laboració per a la promoció, execució i manteniment d'obres entre els tres municipis referit a l'actuació anomenada: "Millora hidràulica del torrent dels Gorgs a Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès".