Els veïns del Poblenou porten al Parlament la reobertura completa del consultori

Denuncien que Salut vol utilitzar la pandèmia com a excusa per reduir personal i limitar el servei

La protesta de la setmana passada a la plaça Sant Roc
La protesta de la setmana passada a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
NacióSabadell
11 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:40h
La Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha demanat aquest dimarts al Parlament que forci el Govern a reobrir el consultori del Poblenou amb les mateixes condicions que abans de la pandèmia. Han denunciat que la crisi sanitària de la Covid-19 ha servit com a excusa pel seu tancament.

El president de l'entitat, Manuel Navas, ha lamentat que el barri ha sigut "maltractat" per la consellera de Salut, Alba Vergés, que, han dit, està tancant els consultoris i ha anunciat que s'entrevistaran amb la resta de grups parlamentaris. Així mateix, han criticat que la reobertura del consultori anunciada per Vergés es faci durant tres matins a la setmana, amb un "servei limitat", amb un auxiliar d'infermeria i un administratiu.

"Aquesta inadmissible proposta és denunciable. El grup municipal d'ERC no té cap delegació com per arrogar-se funcions de mediació. És una utilització partidista del càrrec, menystenint el veïnat, l'Ajuntament i l'alcaldessa, que és el legítim representant de la ciutat", ha dit Montserrat Muniente, membre de la FAVS, i de l'AV Campoamor, en una compareixença al Parlament de Catalunya, convidats pel PSC després de reunir-se amb ells.

En aquest sentit, Pol Gibert, diputat socialista i primer tinent d'alcaldessa a la ciutat, i proponent de la resolució contra les retallades al consultori de Poblenou, ha apuntat que la Generalitat faci campanyes dient que s'està reforçant l'atenció primària, mentre que el consultori del Poblenou pateix "retallades encobertes".