La campanya de Colau tindrà Yolanda Díaz com a figura omnipresent

El tret de sortida de BComú per demanar el vot serà a la icònica sala de La Paloma i el tancament, al Parc de Sant Martí, i s'hi incorporaran figures de suport a la candidatura, entre les quals encara no hi ha data confirmada per a una eventual visita de Ione Belarra

Yolanda Díaz i Ada Colau, en imatge d'arxiu
Yolanda Díaz i Ada Colau, en imatge d'arxiu | Barcelona en Comú
08 de maig del 2023
Actualitzat el 09 de maig a les 10:19h

Barcelona en Comú ja té preparats els eixos de la campanya electoral que s'iniciarà aquest dijous a mitjanit. De moment hi ha set grans actes confirmats, tres dels quals comptaran amb la presència de la vicepresidenta del govern espanyol Yolanda Díaz. La figura de la líder del nou projecte Sumar no serà a l'acte d'inici de la campanya d'aquest dijous, que es farà a la icònica sala barcelonina de La Paloma, però sí que farà acte de presència al míting de tancament, que tindrà lloc al parc de Sant Martí, el divendres 26. En consonància amb el suport que Ada Colau ha expressat a Sumar, Díaz ha correspost també amb la confirmació de la seva participació en un altre gran acte, a la plaça Major de Nou Barris, el dissabte 13, i en un altre altre discurs, el cap de setmana següent, al Mirador del Carmel.

Aquest moviment també fa la competència a l'aposta de Jaume Collboni, el candidat del PSC, per incorporar la presència del president espanyol, Pedro Sánchez, al seu camí electoral. De fet, la setmana passada el líder del PSOE a l'Estat ja va posar-se al servei de la candidatura socialista barcelonina, amb un acte al Fórum.

Per a molts, davant aquest desplegament de la presència de Yolanda Díaz en campanya barcelonina pels comuns, la pregunta és: on queda la secretària general de Podem, Ione Belarra? La disputa interna del que fins ara havia estat Unides Podem i l'entorn de l'esquerra espanyola ha evidenciat un estira-i-arronsa sobre el model de futur entre el projecte de Díaz i el de Belarra. En aquest moment, totes les aparicions públiques en període electoral compten. Davant d'això, crida l'atenció veure que davant de fins a tres confirmacions de la líder de Sumar no n'hi hagi cap de la màxima responsable de la formació morada. Tanmateix, fonts de la candidatura de Barcelona en Comú remarquen que Ione Belarra serà present durant la campanya, si bé encara no hi ha cap data tancada.

Per contra, en un dels actes programats -el de diumenge 21 de maig a la plaça de la Marina- sí que consta que hi serà la secretària d'organització de Podem, Lilith Verstrynge. Aquell dia, a més, també es comptarà amb el màxim representant d'Izquierda Unida, Alberto Garzón. A més, en un altra cita electoral, en aquest cas la del Mirador del Carmel -dissabte 20-, s'incorporarà també l'eurodiputada independent d'Unides Podem María Eugenia Rodríguez Palop
 

Acte central de campanya: plaça Catalunya

Els altres grans dies marcats al calendari de la cursa dels comuns per guanyar l'alcaldia són el diumenge 14, que Colau aprofitarà per unir forces amb les candidatures metropolitanes  al Prat de Llobregat, on es desplaçarà per participar a la Paella del Baix, i el dimecres 24, quan està previst l'acte central de la campanya. Aquell acte està previst ubicar-lo a la plaça de Catalunya.

Tot plegat inclourà una implicació d'unes 300 persones, que són més que les que es va aplegar per a la campanya anterior. El cost de la campanya es divideix entre uns 180.000 euros de despeses ordinàries, i 220.000 euros per al cost dels enviaments de propaganda electoral. Això es financia amb microcrèdits, donacions i recursos estalviats durant el mandat, expliquen des de la candidatura.