23
de febrer
de
2021, 11:55
Aquesta setmana ha arrencat el Trufforum Vic, una edició totalment online en què la gastronomia de la tòfona és la gran protagonista. De fet, la gastronomia osonenca és un referent a la cuina de la tòfona, cosa que representa un tret diferencial als altres territoris tofonaires que també són seu del Trufforum (Terol, Castella i Lleó i l'Occitània). Un clar exemple són les "Jornades de la Tòfona" d'Osona Cuina, del 15 de gener a l'1 de març, que fa anys que celebra el col·lectiu de cuiners osonencs i en les quals tots els restaurants preparen les seves propostes.
Pel que fa al programa d'activitats del Trufforum a Vic, destaca el "Recorregut gastronòmic per Catalunya" de la mà de cuiners com Quim Casellas (restaurant Casamar, Llafranc), Rafel Múria (restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) o Eduard Aliberch (restaurant Cal Jutge, d'Orís). A més, hi ha altres activitats com els tallers d'anàlisis sensorials; tallers per infants; o reportatges sobre la cerca de tòfones i la plantació.
El programa el completa el "Seminari Científic: Avenços en el coneixement de la tòfona i la tubericultura", amb ponències destinades al sector més professional. Una d'aquestes sessions, se centra en "L'ús excel·lent i responsable de la tòfona en el sector de la restauració" i en la qual participarà Jordi Arumí del restaurant Arka de Santa Eugènia de Berga i president del col·lectiu Osona Cuina.
Enguany l'Ambaixador de la Tòfona és el reconegut cuiner Nandu Jubany, que agafa el relleu a Ferran Adrià que ho fa ser en la passada edició.
Pel que fa al programa d'activitats del Trufforum a Vic, destaca el "Recorregut gastronòmic per Catalunya" de la mà de cuiners com Quim Casellas (restaurant Casamar, Llafranc), Rafel Múria (restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) o Eduard Aliberch (restaurant Cal Jutge, d'Orís). A més, hi ha altres activitats com els tallers d'anàlisis sensorials; tallers per infants; o reportatges sobre la cerca de tòfones i la plantació.
El programa el completa el "Seminari Científic: Avenços en el coneixement de la tòfona i la tubericultura", amb ponències destinades al sector més professional. Una d'aquestes sessions, se centra en "L'ús excel·lent i responsable de la tòfona en el sector de la restauració" i en la qual participarà Jordi Arumí del restaurant Arka de Santa Eugènia de Berga i president del col·lectiu Osona Cuina.
Enguany l'Ambaixador de la Tòfona és el reconegut cuiner Nandu Jubany, que agafa el relleu a Ferran Adrià que ho fa ser en la passada edició.