Sabadell torna a un risc de rebrot alt més de dos mesos després

La positivitat és del 2,48% amb una trentena de casos per setmana

Un carrer de Sabadell
Un carrer de Sabadell | Gala Espín
15 de novembre del 2021
Actualitzat el 16 de novembre a les 14:55h
L'arribada de setembre, en els sis primers dies, va portar que Sabadell baixés per sota dels 100 punts el risc de rebrot i deixés enrere una situació allargada durant gairebé tot l'estiu. Així, va passar d'alt a moderat i, posteriorment, a baix. Ara, una mica més de dos mesos després, aquest valor ha tornat a arrabassar el centenar, amb dades del Departament de Salut fins el passat divendres, 11 de novembre.

S'ha situat en 104 punts. L'increment s'ha multiplicat, pràcticament, per tres en només una setmana. Aquest guarisme va donar la benvinguda a novembre en 45 punts, és a dir, amb una amenaça moderada i que ha anat pujant fins al risc alt actual. I això que a l'octubre va discórrer, en línies generals, en un risc de rebrot baix.

Una crescuda que ha anat acompanyada també de la velocitat de contagi (Rt) en més de mig punt, col·locant-se en 2,15 i una positivitat d'un 2,48%, amb 36 casos en set dies i 55 en 14. La mitjana d'edat ha pujat lleument i a la ciutat els infectats tenen al voltant dels 57 anys. Unes xifres, en aquest cas, assimilables a les de fa justament dos mesos.

Unes dades que arriben en un moment, a diferència de setmanes enrere, quan en aquests moments hi ha pràcticament el 80% de la població amb la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19.