VÍDEO | El govern rescata el projecte de la futura gran biblioteca de Sant Cugat

L'equipament, que tindrà un cost de 10 milions d'euros, es contempla com un gran espai polivalent mig soterrat al parc de Ramon Barnils

Imatge de la futura biblioteca al parc de Ramon Barnils
Imatge de la futura biblioteca al parc de Ramon Barnils | Aj. de Sant Cugat
S.B.
16 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:05h


El govern ha anunciat aquest dilluns durant la trobada anual amb els mitjans de comunicació que reactiva el projecte de la gran biblioteca al parc de Ramon Barnils. Un "ambiciós" equipament dissenyat per a donar resposta a una "necessitat" municipal davant d'una biblioteca central Gabriel Ferrater de més de 30 anys que s'ha anat quedant petita i obsoleta.

L'espai, que ja es va començar a definir l'any 2016, es contempla com una biblioteca polivalent mig soterrada que buscarà compaginar activitats i funcionalitats. Així, s'ha mostrat per primera vegada un render digital sobre com es preveu que sigui el futur edifici que es portarà a aprovació inicial aquest mateix mes de març després que el tripartit el deixés en un calaix durant l'anterior mandat en no considerar-lo "prioritari".

No obstant això, el projecte rescatat, amb un cost d'uns 10 milions d'euros, continuarà sense tenir un calendari detallat a causa de la delicada situació econòmica del consistori. En qualsevol cas, els moviments s'encetarien com a aviat de cara al 2025, un cop s'hagi sortit de la tutela financera de la Generalitat i del pla de sanejament que limita la capacitat inversora de l'Ajuntament. 

Un cop construïda, la intenció és que l'actual biblioteca de Gabriel Ferrater esdevingui una sala d'exposicions municipal. També és important destacar que la parcel·la de cases del carrer de Cèsar Martinell no es veurien afectades arran de les obres.