La salut mental i la sobirania alimentària, els reptes del nou Consell de Joves 12-17

Un òrgan participatiu que neix per escoltar, expressar i contribuir a la millora del Sant Cugat del futur

Imatge de la sessió constitutiva del Consell de Joves
Imatge de la sessió constitutiva del Consell de Joves | Jordi Garcia / Localpres
08 de novembre del 2021

"No tinguis vergonya i digues la teva!". Aquest dilluns s'ha constituït el Consell de Joves 12-17 de Sant Cugat que esdevindrà l'òrgan representant del col·lectiu per als propers dos cursos 2021-2022 i 2022-2023. L'acte s'ha inaugurat amb la rebuda institucional de l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha volgut agrair l'esforç i sacrifici que ha hagut de fer el jovent durant el transcurs de la pandèmia. 

Aquesta iniciativa, "amb més participació que mai", neix per escoltar, expressar i contribuir des de la mirada jovenívola de la ciutat per a la millora del Sant Cugat del futur. Una vintena de joves s'han reunit aquesta tarda a la sala de plens del consistori des d'on el govern local els ha traslladat una sèrie d'encàrrecs perquè reflexionin i proposin projectes des del col·lectiu per al col·lectiu

Ingla, de la mà dels regidors de Joventut, Marco Simarro i Alba Gordó, han transmès al Consell l'encàrrec de treballar propostes per enfortir la salut mental i emocional del col·lectiu i reflexionar sobre el repte actual de la "sobirania alimentària" -productes de proximitat i sostenibles-. Tot plegat, treballant col·lectivament des del nou espai participatiu -gràcies a la modificació del reglament- des de la "flexibilitat i improvisació".  

Per la seva banda, portaveus de totes les formacions polítiques del consistori han animat als joves a compartir la seva visió generacional i a "no tallar-se un pèl" en les seves propostes.  

Els presidents del consell de joves, escollits pel propi òrgan, han estat els representants de l'escola Europa i Àgora -dos centres privats de la ciutat-. Ambdós s'han compromès a deixar de banda les "opinions personals" per fer d'altaveu de la veu comuna i aconseguir crear llocs "on els joves ens sentim a gust".