Cultura popular i espectacles infantils, a la Festa Major de Sant Vicenç

"La llegenda de Castellet" es representarà en format estàtic, mentre que el públic infantil podrà gaudir de l'actuació de Xiula amb l'espectacle "Big Chiken"

La Festa Major d'enguany serà més reeixida que la pandèmica
La Festa Major d'enguany serà més reeixida que la pandèmica | AjSVC
Redacció
03 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:22h
Del 9 al 12 al de juliol Sant Vicenç de Castellet viurà la Festa Major d'estiu. Una festa adaptada a la situació de pandèmia, però que reivindica l'esperit festiu fent que la cultura sigui segura. El programa manté els grans eixos de la festa amb protagonisme per a la cultura popular i de proximitat. El correfoc es transformarà en un espectacle pirotècnic estàtic. La llegenda de Castellet es podrà veure a la plaça de l'Onze de Setembre la nit del divendres 9 de juliol, després del pregó, a càrrec del Club de Bàsquet Castellet i la proclamació de la pubilla i l'hereu, a la plaça de l'Ajuntament.

A més, la Nit de Cultura a la Fresca, amb artistes del territori i sopar de Ceps i Manduca, dissabte a la plaça Catalunya; la XXVII Trobada de Gegants, diumenge al matí; i la Nit d'Havaneres amb Els Pescadors de l'Escala, per tancar la festa, reforcen l'aposta per la cultura popular i propera.

Molta música
La música en directe també serà un dels elements clau de la festa. El cap de cartell serà el grup Xiula, adreçat al públic infantil, que portarà al pati de l'Escola Sant Vicenç el muntatge Big Chiken. El programa també manté el concert de Festa Major amb l'orquestra Swing Latino dissabte a la nit i les actuacions del grup Ebri Knight, divendres a la nit, i de Dalton Bang, també la nit de dissabte.

Públic familiar
Més enllà del concert de Xiula, els infants tindran altres actes destacats entre els quals hi haurà el muntatge Remember Show de Teatre Mòbil i Marcel Gros i una festa aquàtica dilluns al matí a la plaça de l'Onze de Setembre.

Dilluns a la nit el castell de focs de la Pirotècnia Igual es podrà seguir a distància des de dos punts simultanis del municipi que permetran contemplar-lo sense sortir de casa.

Pregó i Medalla
La Festa Major començarà amb la lectura del pregó, que anirà a càrrec del Club Bàsquet Castellet, que aquest any commemora els 50 anys de trajectòria. I pel que fa a l'acte de lliurament de la Medalla de Sant Vicenç 2021, l'Ajuntament retrà homenatge als col·lectius de professionals sanitaris i assistencials que han donat suport en la lluita contra la pandèmia durant el darrer any.

Entrades gratuïtes
A partir de dilluns, a l'espera de la publicació de la resolució de mesures antiCovid, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet posarà a disposició de la ciutadania les entrades gratuïtes per a tots els actes a través de la pàgina web d'entrapolis. La reserva prèvia serà obligatòria i s'hauran de respectar totes les mesures de seguretat i prevenció (rentat de mans, control de l'aforament, ús de la mascareta i distància de seguretat).

Les invitacions per a cada grup familiar o de contacte freqüent seran fins a un màxim de sis per a cada grup i es demana que només es reservin les entrades estrictament necessàries.

Finalment, l'espai de fira infantil juvenil, i parades d'artesania funcionarà de divendres a diumenge de les 5 de la tarda fins a mitjanit a la plaça 1 d'Octubre.

Punt Lila i Àngels de Nit
El Punt Lila tindrà presència a la Festa Major. És un punt d'atenció, informació, assessorament, prevenció i gestió contra les violències masclistes i lgtbifòbiques, que proporciona un espai de seguretat i confiança per fer front a les situacions d'agressió i conflictes. Estarà ubicat a la plaça Onze de Setembre, les nits de divendres i dissabte, i atès per l'Associació Filigrana per la diversitat afectiva, sexual i de gènere, amb la col·laboració de l'Associació Feminista Fem Lluita.

Els Àngels de Nit actuaran també les nits de divendres i dissabte amb l'objectiu d'introduir instants reflexius en les conductes que es duen a terme en els espais d'oci nocturn, ja sigui en l'àmbit dels consums d'alcohol i altres drogues, comportaments sexistes, o situacions que es poden desenvolupar en els espais de festa.
 

Programa de la Festa Major de Sant Vicenç de Castellet 2021 by La muntanya russa on Scribd