Qui són els germans Buyer, els catalans que han guanyat la Kings League?

La parella de creadors de contingut de Gavà s'ha situat a primera línia d'internet arran de la lliga de Piqué, però la seva carrera és extensa i sempre protagonitzada pel futbol

Javi i Eric Ruiz, els germans xBuyer
Javi i Eric Ruiz, els germans xBuyer | Kings League
Lluís Girona
30 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:11h
Aquest cap de setmana tothom a les xarxes socials parla dels germans Buyer. La parella de creadors de contingut de Gavà s'ha coronat com a campions de la Kings Leagueamb el seu xBuyer Team. La lliga creada per Gerard Piqué els ha posat a primera línia de popularitat, però la realitat és que ara només recullen els fruits d'una carrera de més d'una dècada a internet i que sempre ha tingut el futbol com a protagonista.

Javi Ruiz, el més gran dels germans amb 27 anys, va fer els seus primers passos a YouTube amb el canal de xBuyer. Llavors, com era moda en aquella època, es dedicava a gravar gameplays del videojoc FIFA. És un d'aquells, com tants, que va començar a ser seguit per obrir sobres, demostrar com guanyava partits, donar consells, o mostrar com portava el seu club fins a la fama. És el mateix camí que van fer altres com DjMariio o Spursito.

El canal de xBuyer va fer-se referent del FIFA a l'Estat de mica en mica, i llavors va irrompre el petit dels Buyer, Eric Ruiz, que ara té 21 anys. Qui llavors se li deia MiniBuyer perquè rondava amb prou feines els 16 anys, va començar a fer-se habitual del canal del seu germà i així fins avui dia, sent ja una de les parelles més mediàtiques en el món d'internet. El seu canal a YouTube ja suma més de cinc milions i mig de subscriptors.

Els dos germans destaquen pel seu carisma, amb un cert to macarra xulesc però sempre emmarcat dins d'un personatge al món d'internet. De personalitat molt familiar, també han incorporat als seus pares en molts dels vídeos i dels continguts que pengen a les xarxes socials. De fet, el seu pare també s'ha animat en més d'una ocasió a fer directes a Twitch. Per últim, també els defineix la passió pel Barça.
 
Aquesta fama, òbviament, els ha permès poder-se dedicar a temps complet a la creació de contingut: Javi Ruiz va deixar els estudis després d'acabar un grau superior i Eric Ruiz ha posat, per ara, el punt final en el batxillerat. A més, el menor dels germans té un gran interès per la moda, on fins i tot ha treballat de model, i ara ha impulsat la marca de roba Fake Gods. Mentrestant, al seu canal el futbol segueix manant, reinventant-se però mantenint l'essència dels inicis.