Alejandro Fernández descarta ara «categòricament» qualsevol negociació del PP amb Puigdemont

El líder dels populars catalans assegura que Feijóo té "l'obligació" de presentar-se a la investidura "encara que sigui un escenari molt complicat"

Alejandro Fernández, Daniel Sirera i Alberto Núñez Feijóo, durant la campanya
Alejandro Fernández, Daniel Sirera i Alberto Núñez Feijóo, durant la campanya | ACN
Victor Rodrigo
31 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:09h
Contundents declaracions d'Alejandro Fernández sobre una possible fórmula per investir Alberto Núñez Feijóo com a nou president del govern espanyol. El president del Partit Popular de Catalunya ha descartat categòricament qualsevol mena de negociació de la formació amb Junts o amb el seu líder, Carles Puigdemont. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí de dilluns, el cap de files dels populars catalans ha assegurat que "no es pot dialogar amb qui fa dues setmanes afirmava que Espanya és un país feixista".

Fernández també ha fet referència a les declaracions de Puigdemont en les que assegurava que Junts no investiria Pedro Sánchez. En aquest sentit, i sobre la possible investidura del socialista, el líder del PPC ha opinat que Alberto Núñez Feijóo té "l'obligació" de presentar-se a la investidura. "Ho té molt complicat, però que ningú el pugui acusar de no haver-ho intentat", ha justificat.

També ha insistit que, "passi el que passi", no es discuteix el lideratge de Feijóo al capdavant del PP. El cap de files dels populars catalans ha asseverat que Feijóo té el suport del partit, sobretot ara que tornen a ser la primera força d'Espanya, en poder municipal i autonòmic, amb majoria absoluta al Senat, i tenint el grup més nombrós al Congrés.

Mas insta Puigdemont a ser més exigent que intransigent

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha recomanat a Carles Puigdemont "ser més exigent que intransigent" a l'hora de negociar una possible investidura, o no, de Pedro Sánchez a l'estat espanyol i així evitar una repetició electoral després dels resultats del 23 de juliol. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha defensat que ERC i Junts han de definir una "estratègia conjunta" en les negociacions amb el líder socialista.

"La força és absolutament determinant, tant per dir que  com que no. Mas també ha insistit que ell preferiria evitar unes noves eleccions al Congrés dels Diputats: "No és l'escenari desitjable". L'expresident de la Generalitat de Catalunya també ha apuntat que PSOE i Sumar han d'entendre que si no volen abordar la solució del conflicte polític, la negociació per part dels partits independentistes "no serà gens fàcil".

L'exlíder convergent també ha opinat sobre la carta d'ERC que publica l'Ara, on els republicans subratllen que "tots els vots independentistes són imprescindibles". "Ens obliga a sumar esforços", apunten. L'expresident ha asseverat que està "al 100% d'acord", però "si és veritat". I Mas ha constatat que fins ara no ha estat així: "Si a partir d'ara ho és, fantàstic".