L'Ajuntament esborra les pintades contra el turisme fetes per la Festa Major de Gràcia

Els darrers dies havien aparegut un seguit de missatges com "tourists go home" a les parets dels principals carrers de la Vila de Gràcia, focus de la concentració de visitant durant les festes del barri

Un operari de neteja de l'Ajuntament de Barcelona esborra una pintada de
Un operari de neteja de l'Ajuntament de Barcelona esborra una pintada de | Cedida
Nació
16 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:58h
Militants d'espais polítics i socials del barri de la Vila de Gràcia de Barcelona s'havien escarrassat a preparar una resposta simbòlica a l'arribada en tromba de visitants durant la festa major del barri, que va començar aquest dimarts. N'hi havia diversos, però el missatge més repetit era l'habitual "tourists go home". Aquestes proclames, però, han durat poc. Aquest mateix dimecres s'ha vist un desplegament de les brigades de neteja de l'Ajuntament de Barcelona amb el focus posat en l'eliminació ràpida d'aquestes pintades. 

Fonts municipals asseguren que no s'ha desplegat cap dispositiu específic per abordat aquests missatges contra el turisme. En aquest sentit, garanteixen que de mitjana "les pintades s'esborren en un termini aproximat de 24 hores". Actualment, a més, concreten que a Gràcia hi ha destinades dues unitats focalitzades a la neteja de façanes. Una al torn de matí, i una altra al torn de tarda.