El món àrab surt massivament al carrer contra Israel el dia que Hezbollah anuncia una «ira sense precedents»

Manifestants al Líban intenten cremar l'Ambaixada dels EUA a Beirut i assaltar un edifici de l'ONU després de l'atac a un hospital de Gaza amb més de mig miler de morts

Manifestants a favor de la causa palestina als Països Baixos
Manifestants a favor de la causa palestina als Països Baixos | James Petermeier / EP
Nació
18 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 9:28h
Milers de manifestants han sortit als carrers a l'Orient Pròxim i el nord d'Àfrica, així com en altres països, per protestar contra el bombardeig de l'Exèrcit d'Israel contra l'hospital d'Al Ahli, a la Franja de Gaza, i que ha deixat almenys 500 morts, segons les autoritats de Gaza. Durant aquestes concentracions s'han pogut observar símbols i banderes palestines i escoltar consignes contra Israel, a banda de cremar banderes del país.

Al Líban, les protestes han tingut lloc tant a la capital, Beirut, com a altres regions, en les quals s'ha fet una marxa contra l'Ambaixada dels Estats Units, contra la seu de la Comissió Econòmica i Social per a l'Àsia Occidental de l'ONU (ESCWA, per les seves sigles en anglès) i contra l'Ambaixada francesa.

De fet, els manifestants han calat foc a l'Ambaixada nord-americana i han intentat assaltar l'edifici de l'ESCWA. A més a més, han llançat pedres contra la seu diplomàtica de França, segons ha recollit la cadena libanesa LBC.

D'altra banda, els assistents a les protestes a Jordània han intentat assaltar l'Ambaixada d'Israel al país, i la policia ha fet servir gas lacrimogen per dispersar-los, tal com ha publicat el diari The Independent. Les protestes també han tingut lloc en països com l'Iran, l'Iraq, Turquia, el Marroc, Síria, Qatar o Tunísia, així com en diferents ciutats europees i dels Estats Units.
 

Hezbollah anuncia una "ira sense precedents"

Tot plegat, arriba el dia en què la milícia xiïta Hezbollah ha fet una crida perquè aquest dimecres sigui un dia "d'ira sense precedents" contra el govern de Benjamin Netanyahu. Així, Hezbollah ha animat la població àrab d'arreu del món a tornar a sortir al carrer, ja que ha considerat que, després de l'atac a l'hospital Al-Ahli de Gaza, que ha acabat amb més de mig miler de morts, "les denúncies ja no són suficients".

De fet, segons ha defensat la milícia, l'últim bombardeig a la Franja és "una continuació de les massacres" comeses per Israel des de la seva fundació de l'Estat. A més a més, coincidint amb la visita del president dels Estats Units a la zona, Joe Biden, Hezbollah ha acusat els nord-americans de ser els responsables "directes" de l'atac, així com de la resta de "crims" israelians.
Arxivat a