Collboni denuncia que la pressa per acabar eixos verds implica ara «2,5 milions» en reparacions

Mentre els comuns reclamen al govern socialista que estengui el model de superilla amb nous eixos verds, l'executiu barceloní insisteix que mantindrà el pla previst amb el model de pacificació tradicional

Eix verd del carrer Consell de Cent
Eix verd del carrer Consell de Cent | Hugo Fernández
22 de març del 2024
Actualitzat a les 15:37h
Una de les carpetes clau en l'estira-i-arronsa cíclic entre el PSC i BComú, l'eix verd de Consell de Cent, ha tornat a tenir el seu minut d'or al plenari municipal de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest març. La regidora i portaveu dels comuns, Janet Sanz, ha reivindicat que fa pocs dies la revista internacional TimeOut hagi catalogat l'eix verd de l'Eixample com el desè millor carrer del món per viure-hi. Davant aquesta novetat, Sanz ha reclamat que l'actual govern socialista "estengui el model superilla" a més barris de Barcelona. La resposta l'ha entomat l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. I ha defensat que ho faran "més" i "millor", en referència a les pacificacions tradicionals i l'augment del verd a l'espai públic. Ara bé, també ha aprofitat per passar comptes amb l'anterior tinent d'alcaldia responsable de l'Àrea d'Urbanisme i li ha retret el sobrecost que ara ha d'entomar l'Ajuntament al voltant de les obres del mandat passat a la superilla del centre de la ciutat.

En concret, Collboni s'ha referit als "eixos verds" del l'Eixample -als carrers Girona, Rocafort, Consell de Cent i Comte Borrell- com a exemples "d'obres que no estan ni recepcionades i ja tenen problemes". I ho ha atribuït a les presses per acabar les obres abans de finalitzar el mandat. "Tots els escocells que hi ha en aquests moments estan trencats per la precipitació del lliurament de l'obra", ha exposat l'alcalde socialista. Això ara implica una reparació, segons el cap de l'executiu. "Hem quantificat quant ens pots costar a la ciutat arreglar aquests perímetres que estan tots trencats ja. Doncs són 2,5 milions d'euros". 

En el mateix sentit, Collboni ha seguit apuntant cap als eixos verds com un focus de despesa i de queixes veïnals, per temes com l'accessibilitat per a persones invidents. "Regar un eix verd és quatre vegades més car que regar una zona verda normal", ha apuntat. L'alcalde també ha matisat que el consistori ha hagut d'invertir "14 milions d'euros per accelerar l'extracció d'aigua freàtica a la ciutat per regar els eixos verds de l'Eixample". 

En el seu torn, Janet Sanz havia reclamat al govern socialista que deixés de confrontar les vies verdes reivindicades pel govern d'Ada Colau i que mostrés "una clara voluntat de distanciar-se dels governs retardistes que hi ha per tot l'Estat", en referència als executius de PP i Vox. "Qui pot estar en contra de posar més arbrat, més bancs, seguir reduint la contaminació i el soroll?", ha plantejat la número dos dels comuns.
 
Arxivat a