​Territori reforçarà la línia de bus e12 durant el Mercat Medieval de Vic

El Departament també està "estudiant" la possibilitat d'ampliar el servei directe entre la capital d'Osona i Barcelona amb més expedicions per sentit la resta de dies feiners durant les obres a l'R3

Un bus de la línia e-12 sortint de l'estació de Vic, en una imatge d'arxiu.
Un bus de la línia e-12 sortint de l'estació de Vic, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
30 de novembre del 2023
Actualitzat el 04 de desembre a les 17:13h
El Departament de Territori reforçarà la línia de bus e12 durant el Mercat Medieval de Vic, que se celebra a la ciutat del 6 al 10 de desembre coincidint amb el pont. Aquest servei, operat per l'empresa de transport Sagalés, uneix la capital d'Osona i Barcelona amb expedicions directes i forma part dels anomenats serveis complementaris –titularitat de la Generalitat- que donen cobertura en aquest trajecte mentre durin les obres a l'R3.

Una línia no exempta de polèmica, la qual ha experimentat un augment significatiu de la demanda les darreres setmanes -precisament pels treballs de desdoblament al ferrocarril- i que ha estat el blanc de les queixes d'usuaris que, en algun moment, han optat pel servei, però no han pogut accedir-hi per falta de places lliures als vehicles. En aquest context, fonts del departament detallen que s'està monitorant la línia i "estudiant" la possibilitat d'ampliar l'oferta: "No ho descartem".
 

Més expedicions pel Mercat Medieval de Vic

Del 6 al 10 de desembre arriba una nova edició del tradicional Mercat Medieval de Vic, l'esdeveniment anual que més persones atrau a la ciutat. L'any passat, unes 275.000 persones van visitar la fira d'època de la capital d'Osona i, enguany, es preveu com a mínim igualar aquesta xifra. Per aquest motiu, i tenint en compte que la circulació de trens a Rodalies 3 està interrompuda en un tram i amb la vista posada al pont de desembre, Territori reforçarà l'e12 amb la voluntat de garantir la mobilitat al territori.

D'aquesta manera, el dissabte 9 de desembre operaran el trajecte Vic-Barcelona 31 expedicions per sentit -17 més que en un dissabte convencional-, mentre que el diumenge 10 de desembre, el servei oferirà 30 expedicions per sentit –el doble que un diumenge o un festiu-. D'altra banda, els dies 6, 7 i 8 de desembre el servei de bus serà el mateix que un dia feiner amb els reforços previstos habitualment arran del tall a l'R3.

D'altra banda, des de l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Vic informen que del 5 al 10 de desembre, l'e12 només farà parada a l'Estació d'autobusos del centre de la ciutat, i s'anul·len les parades del Pont del Blanqueig i del passeig de la Generalitat.
 
Arxivat a