Historial electoral

Mapa de les segones candidatures més votades per municipi i comarca, entre 1979 i 2019Clicant el botó de play a la part superior esquerra, es visualitzarà l'evolució de les segones forces més votades a cada municipi o comarca, a cadascuna de les convocatòries electorals. Tot i això, podeu aturar en qualsevol moment l'animació o desplaçar-vos manualment en la línia temporal per observar el resultat d'uns comicis concrets. Clicant, passant el cursor per damunt o buscant un municipi o comarca al cercador, n'apareix el nom del segon partit més votat en aquelles eleccions.

Aquest mapa pretén facilitar la visualització global de com han canviat les posicions de plata dels principals partits al llarg dels anys i, per facilitar-ne la comprensió i evitar la infinitud de colors, no s'han inclòs al mapa municipal aquelles candidatures locals amb segons llocs a un o escassos ajuntaments. Per saber el detall dels quasi vencedors a cada elecció, tots els resultats complets o la marca completa vinculada a unes inicials determinades, consulteu aquesta taula.

Així mateix, aquests mapes són complementaris també d'aquests altres amb la informació de la primera força a cada municipi i comarca. Si voleu saber com s'han extret aquestes dades o notificar algun possible error, aneu aquí.
Participació