Farrés avança la seva idea del traçat de la Ronda Nord: soterrada per sota el carrer de les Palmeres

L'alcaldable socialista celebra l'acte central de campanya al Pavelló del Nord acompanyada, entre d'altres, de Salvador Illa

La socialista en l'acte celebrat al Pavelló del Nord
La socialista en l'acte celebrat al Pavelló del Nord | PSC Sabadell
Albert Acín
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 23:39h

L'alcaldable del PSC, i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha avançat la seva idea del futur traçat de la Ronda Nord. Serà una carretera soterrada pel carrer de les Palmeres -on en l'actualitat acaba la Ronda Oest-, al barri de Can Deu, per poder arribar fins a la carretera de Castellar (B-124). És la primera vegada que s’ha mullat sobre aquest tram per unir les capitals vallesanes i Castellar.

Ho ha dit en l'acte central de la campanya electoral, celebrat aquest dimarts al Pavelló del Nord, amb unes 300 persones, i ho ha fet acompanyada, entre d'altres, del primer secretari del PSC, Salvador Illa, i alcaldables del Vallès. Farrés ha especificat que la la via ha de passar “soterrada” pel barri “sense obertures”.

Ha insistit que és “prioritària” per als socialistes, que l’han exigit tant a escala municipal com nacional. L’acord per als pressupostos entre ERC i el PSC establia que el document per fer la infraestructura s’havia de tancar abans del 30 de març i, de moment, no s’ha produït. En aquest sentit, Illa ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “compleixi la seva paraula” i signi el conveni per establir pressupost, calendari i execució: “Els acords s’han de complir”. Ha qualificat la Ronda Nord de “necessària” per a les tres localitats. “Vull pensar que la credibilitat del president no sortirà mal parada. Si no es compleixen els acords, decau tot”, ha insistit el diputat.
 

La foto de família del final de l'acte Foto: PSC Sabadell


D'altra banda, Farrés s’ha mostrat satisfeta del seu mandat, "malgrat les dificultats”, en clara referència a la Covid-19 i la inflació. Ha enumerat la seva cartera de projectes estratègics per reivindicar que repeteixi en el càrrec: accions pendents d’executar com la reforma del riu Ripoll, la futura escola d’Infermeria a l’Artèxtil i el parc del Nord i el parc de les Aigües que han servit per posar “Sabadell en marxa”.

"La garantia per mantenir l'ordre"
El primer secretari socialista ha reclamat la mobilització del votant perquè Farrés segueixi governant des de la plaça Sant Roc: “Marta, et necessitem. Necessitem que Sabadell estigui en marxa”, ha expressat. Al seu parer, és la garantia per “mantenir l’ordre” -“l’ordre és d’esquerres”- i per “apujar l’autoestima” de la població.

El número 2 de la llista, Pol Gibert, ha augurat un triomf socialista al Vallès: “Tenyirem la comarca de vermell el 28 de maig”. Gibert ho ha afirmat davant dels alcaldes de Castellar (Ignasi Giménez), Barberà del Vallès (Francisco Javier Garcés) i Badia del Vallès (Eva Menor). Ara bé, Gibert ha avisat que a Sabadell no està tot dit: “Tothom pactarà contra Marta Farrés si no guanyem les eleccions bé. Està parlat i està fet”.