Cèlia Espanya: una defensa aferrissada dels dialectes del català, en ebrenc

«Com que lo nostre català no és l'estàndard, mos sentim que és incorrecte, que estem parlant malament, i en realitat no»

Cèlia Espanya, a les seves xarxes socials
Cèlia Espanya, a les seves xarxes socials
Nació
23 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:01h
Meua, espill, corder, iaia. Aquestes quatre paraules són tan correctes com "meva", "mirall", "xai" o "àvia", però és bastant improbable que les veiem escrites en un mitjà de comunicació d'àmbit generalista. Si el català ja està tocat a bona part dels sectors, la seva riquesa dialectal té encara més dificultats per treure el cap. I aquesta és la reivindicació de Cèlia Espanya en tots i cadascun dels vídeos que penja a Instagram, TikTok i YouTube. 


Fa set anys que viu a Barcelona, on va venir per estudiar comunicació audiovisual. Set anys en què s'ha trobat amb situacions de tota mena pel que fa al seu parlar. Xerra en català, sí, però ho fa en la varietat ebrenca, ja que és d'Amposta, i això l'ha fet viure moments surrealistes. Per fer front al desconeixement que tenen els catalans orientals de les diferents varietats dialectals -algunes vegades menystingudes-, la Cèlia genera contingut a les xarxes socials per parlar una mica de tot i una mica de res amb només un únic punt en comú: l'ebrenc.

El perfil

Nom complet: Cèlia Espanya
Plataformes: Instagram | TikTok | YouTube
Temàtiques: Llengua | Psicologia | Blog

Contingut: