Llum verda a la pacificació del carrer Indústria

Les obres estan previstes que comencin a partir de l'any vinent i tindran un cost d'aproximadament 937.000 euros

Imatge del projecte de vianització del carrer Indústria
Imatge del projecte de vianització del carrer Indústria | Aj. Sabadell
Sergi Baixas
28 de desembre del 2021
La Junta de Govern Local ha aprovat l'expedient de contractació de les obres que han de convertir el carrer de la Indústria, entre els carrers de Sant Joan i de Sant Llorenç, en un tram de plataforma única amb preferència per als vianants. Així doncs es dona llum verda a la transformació del carrer en una plataforma única i peatonal que tindrà la calçada i la vorera situades al mateix nivell.

Una urbanització que tindrà un cost d'aproximadament de 937.000 euros que forma part del projecte EDUSI, finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va explicar que l'objectiu és "fugir dels espais durs i guanyar més zones verdes, tendint a ciutats més pacificades i naturalitzades". Per aquest motiu, expressa que s'ha trobat aquesta solució arquitectònica que queda integrada en l'entorn, prioritzant una funció sostenible i estètica del nou vial d'espai verd. Es crearan zones d’estada entre l’arbrat i els nous parterres amb mobiliari urbà. Per al paviment es farà servir lloses de granit, com a la resta dels carrers del centre.

Així doncs, el trànsit quedarà restringit en aquest tram del vial on el tràfic rodat té "poca incidència" i es beneficia la vianització. Un carrer que compta amb els 720 alumnes de l'escola Sagrada Família; l'atenció diària de 560 persones de mitjana del despatx d'atenció ciutadana; el servei municipal de recaptació; i la seu del Col·legi d'Enginyers.