Pixar arriba a l'Animac 2021 de la mà de Daniel López Múñoz i Lee Unkrich

La 25a Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya se celebrarà del 25 de febrer al 7 de març

Daniel López Muñoz, dissenyador i director artístic de personatges de la factoria Pixar
Daniel López Muñoz, dissenyador i director artístic de personatges de la factoria Pixar | ACN
Redacció
08 de febrer del 2021
La 25a edició d'Animaç, Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que organitza l'Ajuntament de Lleida del 25 de febrer al 7 de març, comptarà enguany amb dues conferències que tenen com a nexe d'unió l'estudi d'animació Pixar. Per una banda, Daniel López Muñoz, dissenyador i director artístic de personatges a 'Soul', l'última producció de Pixar, serà aquesta edició el padrí d'Animac Campus. Així mateix, oferirà una conferència presencial a Lleida on repassarà la seva feina com a dissenyador de personatges a 'Up', 'La Luna' o 'Brave', entre altres.

D'altra banda, Lee Unkrich, director de 'Coco' i 'Toy Story 3', entre altres films d'èxit, conversarà amb estudiants d'animació de l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB).
El dissenyador i director artístic de personatges Daniel López Muñoz serà el padrí d'Animac Campus 2021. Es tracta d'una dels artistes que ha donat forma a Joe Gardner, primer protagonista afroamericà del llargmetratge 'Soul', l'última producció de Pixar dirigida per Pete Docter. Daniel López Muñoz repassarà la seva feina en una conferència que tindrà lloc el dissabte 27 de febrer a les 19 hores, al Teatre de La Llotja de Lleida i que es retransmetrà també en línia.

Aquest colombià establert a Barcelona, és un veterà de Pixar, hi treballa des del 2006, i compta amb una carrera excepcional a les seves espatlles en l'art de dissenyar personatges ('Up', 'La Luna', 'Brave' o 'Coco'). Abans d'unir-se a Pixar, López Muñoz va treballar per a Blue Sky Studios en direcció d'art per a 'Ice Age 2' i en desenvolupament visual per a 'Robots'. Recentment, ha acabat el treball de desenvolupament visual i direcció artística d'il·luminació a la pel·lícula 'Luca' d'Enrico Casarosa també per a Pixar, que està previst que s'estreni en cinemes aquest estiu.

El padrí d'Animac Campus és una figura creada en la darrera edició d'Animac per donar empenta i promocionar aquest espai dedicat als estudiants de cinema i animació, un dels públics més fidels del certamen i futurs professionals del món de l'animació. L'any passat, la padrina d'Animac Campus va ser Nuria G. Blanco, productora i creadora que treballa al guardonat estudi d'animació irlandès Cartoon Saloon, d'on han sortit joies de l'animació que s'han projectat en anteriors edicions d'Animac com ara 'The Breadwinner', 'The Secret of Kells' i 'Song of the Sea', entre moltes altres produccions.

Lee Unkrich, conversarà amb estudiants d'animació de l'ECIB

D'altra banda, Animac, en col·laboració amb l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB), ha programat 'Una conversa amb Lee Unkrich' que es podrà seguir el 25 de febrer a les 19 hores, a través del canal de YouTube del certamen. Els alumnes d'animació i cinema de l'ECIB conversaran amb el director estatunidenc, qui repassarà la seva trajectòria i els seus treballs per a Pixar.

Unkrich va arribar a Pixar el 1994, on va començar com a muntador a 'Toy Story', la primera pel·lícula de la factoria. Després de 25 anys d'èxits, primer com a muntador, després codirigint films com ara Monstres, S.A.', 'Toy Story 2' o Buscant en Nemo', i posteriorment dirigint pel·lícules multipremiades com és el cas de 'Toy Story 3' i 'Coco', el 2019 Unkrich va anunciar la seva marxa de Pixar.