Bolt desafia els taxistes oferint viatges gratis i Élite Taxi s'hi torna amb un boicot

Movea, l'associació de VTC, critica que la mobilització pretén "paralitzar" la mobilitat a Barcelona

Lateral d'un vehicle VTC de la plataforma Bolt
Lateral d'un vehicle VTC de la plataforma Bolt | ACN / Maria Asmarat
Nació
16 de gener del 2023
Actualitzat a les 14:59h
Bolt desafia la mobilització del sector del taxi d'aquest dimarts, amb una marxa lenta a Barcelona, i oferirà viatgesgratuïts mentre duri la protesta. La companyia s'ha afegit a la convocatòria que l'associació de vehicles de transport amb conductor (VTC) Movea han impulsat com a resposta a Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya.

Però el desafiament entre sectors no es queda aquí. En veure l'anunci de Bolt, l'associació Élite Taxi ha reaccionat amb organització i boicot contra la proposta de la companyia. El portaveu dels taxistes, Tito Álvarez, ha detallat a Nació que ja hi ha un grup de més de trenta professionals del servei públic que respondran l'estratègia de viatges gratuïts demanant trajectes a l'aplicació Bolt i enviant-los a les dependències de la Guàrdia Urbana de Barcelona que s'encarrega de valorar si els vehicles compleixen amb la normativa vigent.

Al seu torn, en un comunicat, Bolt ha criticat que "l'únic que pretén" la mobilització dels taxistes és "paralitzar" la mobilitat a Barcelona. "Les autoritats s'han entestat a enfrontar a dos sectors, els taxis i les VTC, que poden i han de conviure pacíficament", ha subratllat el president de Movea, Eduardo Martín. L'associació també carrega contra l'entrada en vigor del decret llei de la Generalitat que regula les VTC.

En aquesta línia, Movea assegura que les VTC es troben en una "situació límit" després que l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) hagi denegat "la majoria" de les sol·licituds de llicència i "condemni a la desaparició milers de treballadors i operadors".

La mobilització d'Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya d'aquest dimarts arrencarà a les 10.30 h des de la plaça d'Espanya de Barcelona i anirà fins al Parlament. Els taxistes denuncien els "atacs" d'empreses com Free Now, Uber o Bolt, que asseguren que posen en risc l'actual sistema de tarifes regulades.
Arxivat a