Feijóo desconeixia la professió del narco Marcial Dorado perquè «abans no existia Google»

El líder del PP assegura que ja ha donat "totes les explicacions" al parlament gallec i que quan es va fer la foto amb el criminal no hi havia cap càrrec contra ell

Marcial Dorado i Alberto Núñez Feijóo de vacances
Marcial Dorado i Alberto Núñez Feijóo de vacances | El País
Nació
19 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:29h
El líder del PP i candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimecres que no el preocupa que PSOE i Sumar l'ataquin amb la foto que es va fer el 1995 amb el narcotraficant Marcial Dorado, que no tenia "cap acusació" en aquell moment, segons ha subratllat. Després de destacar que ja ha donat explicacions al parlament gallec, ha recalcat que parlar del tema li resulta "molt pesat".

Feijóo ha assegurat que fa 30 anys que "conviu" amb això, per la qual cosa no és un assumpte que li preocupi en els últims dies de campanya, "ni tampoc en un futur", ha declarat en una entrevista a La Sexta. Preguntat per si sabia que era o no un criminal quan es va fer la imatge, el president popular ha respost que "evidentment no" i ha afegit que "ara és més fàcil saber coses, perquè hi ha internet, perquè hi ha Google". No obstant això, abans que es fes pública l'amistat del polític conservador amb el criminal, diversos mitjans de comunicació de Galícia ja havien publicat desenes de notícies sobre els negocis il·legals de Dorado.

Sobre si la seva absència en el debat a tres d'aquesta nit a RTVE es deu a una possible por de donar explicacions sobre la seva relació amb Dorado, com sostenen alguns rivals, Feijóo ha reiterat que durant "tota" la seva carrera política ha hagut de lidiar amb aquest assumpte."El primer cop que el PSOE em va amenaçar amb això va ser en la meva primera campanya electoral gallega del 2009. Després va venir la del 12, després la del 16, després la del 20 i ara sembla que van pel mateix camí i ja som al 23", ha explicat.

Dit això, Feijóo ha postil·lat que les quatre eleccions anteriors les va guanyar a Galícia amb majoria absoluta. Per això, ha indicat que aquest és un motiu més pel qual no li "preocupa" el tema. "Els gallecs coneixen bé el que va passar i coneixen molt bé Galícia, i totes les vegades que em vaig presentar em van donar la seva confiança", ha conclòs el conservador.