«És surrealista»: TMB actua contra els turistes que graven la boca del metro de Sagrada Família

TikTok viralitza els vídeos que centenars d'usuaris i usuàries enregistren col·locant els seus dispositius mòbils a les escales mecàniques de l'estació barcelonina

La Sagrada Família envoltada de turistes
La Sagrada Família envoltada de turistes | Adrià Costa Rifà
Nació
29 de març del 2024
Actualitzat a les 18:53h
Ja fa dies que si ets usuari o usuària de TikTok has vist a la xarxa social no un, ni dos, ni tres, sinó una infinitat de vídeos de perfils que ensenyen la sortida de la parada de metro de la Sagrada Família a Barcelona. Concretament, la de la confluència entre Provença i Marina. I com ja sabràs, no és casual.

La viralització d'aquests clips respon al fet que, des d'aquesta estació, si es col·loca el mòbil damunt les escales mecàniques queda un pla que ha estat qualificat de "preciós" per centenars de turistes. I és que, de mica en mica, i a mesura que avancen les escales, es veu, de fons, la basílica d'Antoni Gaudí.
L'efecte crida ha estat tal que ha obligat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a actuar d'alguna manera i els cartells han estat la forma que han escollit. Amb un seguit de textos repartits per l'estació, les autoritats han alertat dels perills de la nova moda viral a TikTok.  

"És surrealista", ha considerat l'usuari @alexsnclmnt a través d'una piulada a X. En els escrits s'hi pot llegir: "Risc d'atrapament: no facis fotos ni vídeos quan pugis per l'escala mecànica". En primera instància el text està en català, però també en castellà i anglès perquè tothom, sigui estranger o no, pugui entendre-ho i s'evitin riscos. 

Arxivat a