ERC reclama evitar l'«electoralisme» en la cimera per combatre la sequera

Els republicans demanen aportacions en la cita de divendres que permetin arribar a "acords" que s'incorporin al decret validat al Parlament; el partit rebutja la iniciativa de reprovació del conseller Campuzano pel cas de Santa Coloma de Gramenet

La portvaue d'ERC, Marta Vilalta.
La portvaue d'ERC, Marta Vilalta. | ERC
27 de març del 2023
Actualitzat el 25 d'abril a les 18:28h
Missatge d'ERC per perseguir una recerca d'acord en la cimera de l'aigua que es convocarà divendres. Després que la setmana passada el Parlament validés el decret de sequera amb l'abstenció de PSC, Junts, CUP i En Comú Podem, la formació republicana ha demanat als grups parlamentaris que no juguin a l'"electoralisme" amb la gestió dels recursos hídrics. Així s'ha expressat la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, que reclamat "responsabilitat" a tots els partits. "No entendríem que hi hagi qui jugui amb la manca d’aigua. No tot s’hi val a les portes d’unes eleccions municipals", ha afirmat Vilalta.

La portaveu republicana ha reclamat fer "front comú" en la recerca de mesures per combatre la sequera, tot superant les desavinences entre el Govern i l'oposició evidenciades la setmana passada. Vilalta ha puntualitzat que ERC espera que les aportacions dels grups permetin assolir "acords" que permetin modificar el decret plantejat per l'executiu i validat al Parlament.

ERC també ha utilitzat la denúncia d'"electoralisme" en la reprovació al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que haurà de comparèixer a la cambra catalana pel cas de la residència de Santa Coloma de Gramenet, després d'una petició de Junts. Vilalta ha criticat els seus exsocis per posar en boca de Campuzano "paraules" o accions que "el conseller no ha dit ni fet". "Aquestes actituds no contribueixen a dignificar la política", ha reblat la dirigent republicana.
 

Borràs rebat Rovira per l'1-O

La presidenta de Junts, Laura Borràs, va criticar aquest cap de setmana les declaracions de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, sobre el referèndum de l'1-O. Borràs va acusar ERC de tenir "massa intenció" de voler reescriure el que va passar la tardor del 2017. "L'1-O no és patrimoni de ningú, que ningú es pensi que el pot desacreditar o fer malbé", va expressar.

En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Rovira havia apuntat que l'organització de l'1-O "no va tenir prou legitimitat interna i tampoc prou legitimitat internacional". La dirigent republicana també va argumentar que la Generalitat "no va saber connectar una gran població de Catalunya amb elreferèndum". Sobre aquesta qüestió, la portaveu republicana ha lamentat el marcatge de Junts i ha demanat mirada llarga per superar errors comesos fa cinc anys: "Només amb la crítica constant contra ERC segur que no avançarem".

En la roda de premsa d'aquest dilluns, ERC ha mostrat el màxim suport a la consellera d'Exteriors, Meritxell Serret, que dimecres està citada a declarar en el marc de la causa de l'1-O. "Defensem la seva innocència", ha exposat Vilalta. "La nostra voluntat és la de defensar el referèndum com la fórmula per resoldre el conflicte", ha insistit la portaveu republicà.
 

L'absència del català a la Kings League

ERC també s'ha pronunciat sobre la final de la Kings League, que aquest diumenge va omplir el Camp Nou amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El partit ha lamentat que, en una iniciativa amb "èxit de participació", no hi tingués presència la llengua catalana i ha instat els organitzadors a "arreglar-ho" en el futur.