Quan Rajoy ja oferia una «amnistia» a Puigdemont

La proposta del llavors president espanyol, que recollia la portada del diari "ABC", no va aixecar les veus crítiques ni del PP ni de la vella guàrdia del PSOE

Carles Puigdemont i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu | ACN
08 de setembre del 2023
Actualitzat a les 15:06h
L'amnistia està al centre de les negociacions per a la investidura a Madrid. Pedro Sánchez ja no tancar la porta a crear una nova llei en aquest sentit a canvi dels vots independentistes per mantenir-se a la Moncloa, amb el seu soci de Sumar empenyent per intentar convèncer Carles Puigdemont. Però l'expresident de la Generalitat no és el primer cop que rep aquesta proposta, o almenys això és el que deia el diari ABC fa sis anys.

"Mariano Rajoy ofereix 'amnistia' a canvi d'eleccions legals", titulava la primera pàgina d'un dels diaris més mediàtics de la dreta espanyola el 19 d'octubre de 2017. Al subtítol, es detallava que l'oferta del llavors president espanyol era suspendre l'aplicació de l'article 155 i que els líders del procés quedessin "políticament indemnes" si l'ara eurodiputat de Junts no declarava la independència de Catalunya.