Feijóo dona per fet que portarà l'amnistia al Tribunal Constitucional

El líder del PP assumeix que Sánchez serà president i el culpa de "rellançar la independència": "Ha comès un frau electoral; no es pot negar una mesura i després ser-ne ponent"

Feijóo, amb la plana major del PP, a la manifestació contra l'amnistia a Barcelona
Feijóo, amb la plana major del PP, a la manifestació contra l'amnistia a Barcelona | PP
09 d'octubre de 2023, 09:48
Actualitzat: 10:04h
Alberto Núñez Feijóo ha estat el primer líder del PP en aparèixer en un mitjà públic català en 13 anys, no en trepitjar-lo, ja que l'entrevista amb El Matí de Catalunya Ràdio ha estat al seu despatx. Aquesta ha estat també l'única proposta que ha presentat per Catalunya, ja que el missatge més destacat ha estat que portarà una futura llei d'amnistia al Tribunal Constitucional, com el mateix partit va fer en el seu moment contra l'Estatut. "Els partits amb més de 50 diputats poden recórrer lleis als tribunals i nosaltres no volem ser còmplices d'una injustícia", ha afirmat.

El líder del PP, l'endemà de la manifestació a Barcelona contra l'amnistia, ha donat per feta la presidència de Pedro Sánchez i s'ha situat ja en l'escenari posterior, amb l'aprovació de la mesura de gràcia, que ha definit com a "excepcional en democràcia i injusta, un frau electoral". En aquest sentit, ha criticat el presidenciable socialista: "No es pot dir que no a l'amnistia i després convertir-se en ponent de la mesura", ha assegurat, a la vegada que l'ha acusat de "rellançar la independència".

Encara sobre la marxa al passeig de Gràcia de la capital catalana, Feijóo creu que s'ha demostrat que "la majoria del poble català" està en contra dels pactes de l'esquerra espanyola amb l'independentisme i no ha mostrat problemes amb compartir espai amb representants de Vox: "Hi havia qui hi volia ser", ha assegurat, a la vegada que també ha condemnat les imatges d'alguns manifestants amb cartells de CarlesPuigdemont i Yolanda Díaz amb bigotis hitlerians.
 

Contactes amb Junts per a la investidura

El recentment candidat fallit a la investidura també ha confirmat que en les converses per intentar ser president membres del seu partit van tenir negociacions amb Junts, però que no van fructificar perquè demanaven exactament el mateix que al PSOE. "La part bona dels independentistes és que no ens han mentit", ha reconegut, però ha assegurat que les demandes d'amnistia, referèndum i oficialitat del català al Congrés era un "preu inacceptable" a canvi de convertir-se en president del govern espanyol.

Però més enllà de les crítiques contra la política del PSOE, quina és la proposta del PP per a l'independentisme? "Els hem de convèncer que tenen els mateix problemes que els no independentistes", ha assegurat Feijóo, que ha fet referència a les ocupacions, al preu de l'energia, al del cistell de la compra o al de l'habitatge. A més, també s'ha referit al català, que ha considerat una "llengua de gran riquesa", però ha demanat que convisqui amb el castellà "sense imposicions".