Hamàs posa preu als seus ostatges: alliberar 6.000 palestins empresonats a Israel

La invasió anunciada per Netanyahu es refreda enmig d'una pressió diplomàtica creixent per garantir ajuda humanitària a la Franja de Gaza

Runes a la Franja de Gaza enmig de la guerra
Runes a la Franja de Gaza enmig de la guerra | Europa Press/Contacto/Ahmed Tawfeq
Nació
16 d'octubre del 2023
Actualitzat el 17 d'octubre a les 8:17h
Hamàs ha presentat aquest dilluns una proposta per l'alliberament dels "entre 200 i 250" ostatges que té retinguts des del primer bombardeig massiu a Israel. La milícia palestina ha demanat al país jueu que alliberi 6.000 persones que té empresonades pels seus vincles amb Palestina a canvi de la llibertat dels ostatges, dels quals ja n'han mort 22 des de l'inici de la guerra.

Mentrestant, augmenta la pressió diplomàtica a Netanyahu per garantir l'ajuda humanitària a la Franja de Gaza. El president estatunidenc, Joe Biden, ha alertat que Israel ha d'"eliminar" Hamàs, però que una potencial ocupació de l'enclavament "seria un gran error". Així, ha insistit que l'anomenada "solució de dos Estats", ha estat la política nord-americana durant dècades i ha compartit que el país hebreu està d'acord amb aquesta opció "ara". "Crec que Israel comprèn que una porció significativa del poble palestí no comparteix les opinions de Hamàs i Hezbollah", ha remarcat.

Arxivat a