Un 68% de catalans defensa que el país continuï acollint la Fórmula 1

Els simpatitzants de la CUP són els únics que no donen suport majoritari a aquest esdeveniment, segons una enquesta del CEO

Montmeló acull fins ara un gran premi de Fórmula 1.
Montmeló acull fins ara un gran premi de Fórmula 1. | F1
24 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:00h
La celebració de la Fórmula 1 a Catalunya té un gran suport entre la població. Un 40% hi està molt d'acord i un 28% hi està d'acord, mentre que tan sols un 6% ho rebutja, segons la tercera onada de l'enquesta òmnibus de la Generalitat, presentada aquest dimecres. Aquest aval proper al 70% és pràcticament idèntic en el cas de la Moto GP i només cau lleugerament en el cas de la Volta Ciclista a Espanya (62%) i la Copa Amèrica (58%).

En un moment en què Madrid ha anunciat un gran premi de Fórmula a partir del 2026 que posa en qüestió el manteniment d'un altre esdeveniment similar a Catalunya, el sondeig apunta a un suport molt transversal entre la ciutadania. Els únics que no hi donen suport majoritari són els simpatitzants de la CUP (46% d'aval i 28% de rebuig) i, en el cas dels simpatitzants dels comuns, la meitat veu amb bons ulls el premi i només un 16% no el voldria.

El director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), Jordi Muñoz, ha presentat els resultats i ha destacat que el suport a la Volta Ciclista a Espanya és sensiblement inferior entre els electors independentistes. Aquest sondeig s'ha elaborat a través d'enquestes en línia o en paper, com cada cop ocorre més en aquests treballs del CEO, en aquest cas respostes per 2.262 persones a partir de 16 anys residents a Catalunya. En concret, aquest treball de camp s'ha realitzat entre el 29 de setembre i el 30 de novembre de 2023.