​El govern espanyol avisa Orriols que si no envia l'informe sobre el padró elevarà el cas a l'Advocacia de l'Estat

El delegat a Catalunya assegura que el requeriment d'informació traslladat a l'alcaldessa de Ripoll és "una advertència"

Carlos Prieto, delegat de l'executiu espanyol a Catalunya
Carlos Prieto, delegat de l'executiu espanyol a Catalunya | ACN
Redacció
02 de febrer del 2024
Actualitzat a les 15:45h
El govern espanyol ha assegurat que si l'alcaldessa de Ripoll, Silvia Orriols, no envia a temps l'informe exhaustiu sobre la gestió del padró al municipi traslladarà el cas a l'Advocacia de l'Estat "per veure quins són els següents passos a seguir".

"No estan fent cas a un requeriment al que estan obligats a contestar", ha alertat el delegat de l'executiu estatal a Catalunya, Carlos Prieto. Segons ha assegurat, el requeriment és "una advertència" i si la resposta que doni Orriols "no és satisfactòria" també portaran el cas a l'organisme. Així mateix, un cop expirat el termini que es va donar a l'alcaldessa -vint dies hàbils- per enviar l'informe, el govern espanyol li demanarà els motius pels quals no ha traslladat la informació.

El govern espanyol va demanar explicacions a Orriols a través d'un requeriment enviat el passat 19 de gener després de les informacions aparegudes a El Periódico i que apunten que la batlle hauria modificat el procés i els protocols per dilatar-lo al màxim.

El govern espanyol va donar 20 dies hàbils al consistori perquè presentés un informe sobre com s'està exercint aquesta competència i com s'estan complint la normativa estatal vigent. També va sol·licitar dades sobre com s'estan tramitant aquests expedients, quins requisits s'exigeixen i quin és el termini de resolució de les peticions.