Netflix estrena demà la primera pel·lícula doblada en català

El film d'animació "Mitchell contra les màquines" arribarà a la plataforma el 30 d'abril i es convertirà en el primer film doblat en llengua catalana del servei de "streaming"

Els protagonistes de la pel·lícula, la família dels Mitchell
Els protagonistes de la pel·lícula, la família dels Mitchell | Netflix
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:43h

La primera pel·lícula doblada en català arribarà demà divendres, 30 d'abril, a Netflix: Els Mitchell contra les màquines. La plataforma ha fet públic aquest dimecres el tràiler del nou film d'animació que distribuirà la multinacional i la sorpresa ha estat que estava disponible (només a la plataforma, no als seus canals a les xarxes socials) en llengua catalana, tant en veu com en subtítols. A pregunta d'aquest diari, Netflix ha confirmat que la pel·lícula s'estrenaria en català a finals de més. El compte @Doblatgeencatalà ha estat l'únic que ho ha promocionat a les xarxes socials, davant la manca de promoció de Netflix.

La pel·lícula, en producció des del 2020, no s'havia estrenat abans per problemes de cartellera a causa de la pandèmia. És per això que Netflix, en adquirir els drets de distribució que els tenia Columbia Pictures a les sales, ha comprat també la versió catalana. Així doncs, després de Disney+ i Amazon Prime, Netflix es converteix en la tercera plataforma internacional en integrar algun contingut en català.

Filmin és l'única que té el servei completament disponible en llengua catalana i ofereix contingut en català, subtitulat i fet a Catalunya. Movistar+ té un conveni amb la Generalitat i n'ofereix diverses ja doblades. A Netflix hi podem trobar dos films fets específicament en la nostra llengua: Incerta Glòria i La propera pell. També estan disponibles fins a cinc sèries originals en català, entre elles Merlí i Les de l'Hoquei.

El film, de Sony Pictures, està produït pels responsables dels èxits d'animació com Spider-Man: Into the Spider-Verse o les dues pel·lícules de Lego. La trama girarà al voltant d'una família corrent que s'enfronta al repte més gran de la seva història: salvar el món de l'apocalipsi robòtic.