El Govern defensa com a «necessària» la pròrroga de les restriccions dues setmanes més

L'executiu comunica al TSJC la voluntat d'ampliar el toc de queda i el tancament de l'oci nocturn

Ciutadans amb mascareta al centre de Barcelona.
Ciutadans amb mascareta al centre de Barcelona. | Adrià Costa
04 de gener de 2022, 12:40
Actualitzat: 16:27h
L'allau de contagis per Covid -Catalunya frega els 30.000 casos diaris a les portes de Reis, segons les dades facilitades aquest dimarts- i la saturació de l'atenció primària -amb rècord de 73.000 visites en un sol dia- ha fet que el Govern hagi aprovat l'ampliació de les restriccions decretades per Nadal. Les mesures s'ampliaran dues setmanes més. La decisió, que requereix de l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s'ha validat en la reunió del consell executiu. Inclou, entre d'altres, l'aplicació del toc de queda -entre la una i les sis de la matinada-, el tancament de l'oci nocturn i la reducció de l'aforament dels locals de restauració. El Govern defensa que, amb l'actual fotografia de la pandèmia, la pròrroga de les mesures era "necessària".

La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha confirmat que la Generalitat ja ha trasllat la petició al TSJC aquest mateix dimarts al matí. "Imposar mesures restrictives no és agradable però és necessari", ha afirmat Plaja, que ha argumentat que les restriccions s'amplien amb l'"objectiu d'evitar danys majors". El Govern, ha recalcat la portaveu, ha fet més d'1,2 milions de proves PCR i tests d'antígens en els darrers dies.

Les mesures, que estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21 de gener, en el cas que el TSJC les accepti- Entre les restriccions que es mantenen, destaca la prohibició de trobades de més de 10 persones i la capacitat màxima que poden assumir bars i restaurants (59% en interiors i 100% en terrasses), així com l’aforament a comerços i empreses de serveis (fins al 70%), el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius. Sobre les cavalcades dels Reis, el Govern ha demanat aquest dimarts als ciutadans que portin les mascaretes i evitin les aglomeracions.

Al marge de la pròrroga de les restriccions, el Govern va actualitzar aquest dilluns la llista de municipis on s'aplicarà el toc de queda, amb 124 poblacions. S'hi afegeixen Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí.