Borràs acusa Vergés de vulnerar els seus drets de manera «deliberada, injusta, premeditada i antidemocràtica»

La JEC ha donat deu dies a la presidenta en funcions del Parlament perquè digui si retira l'escó a la diputada de Junts després de la sentència per prevaricació i falsedat documental pels contractes fraccionats a la ILC

Laura Borràs i Alba Vergés, en una imatge d'arxiu al Parlament.
Laura Borràs i Alba Vergés, en una imatge d'arxiu al Parlament. | Europa Press
14 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:36h
La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha acusat la vicepresidenta primera, Alba Vergés, de vulnerar els seus drets de manera "deliberada, premeditada, injusta i antidemocràtica" quan ella i els altres membres de la mesa van decidir suspendre-la, en aplicació del reglament del Parlament. Això va passar el juliol, quan el TSJC va obrir judici oral pel cas dels contractes fraccionats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), un cas que ha acabat en condemna contra la líder de Junts pels delictes de prevaricació i falsedat documental.

La Junta Electoral Central (JEC) va activar ahir el compte enrere per retirar l'acta de diputada de Borràs. L'organisme ha donat deu dies a Vergés, que exerceix les funcions de presidenta arran de la suspensió de Borràs, perquè digui si retira o no l'escó de la presidenta de Junts. És el mateix que va passar en el cas de Pau Juvillà, exdiputat de la CUP, aleshores amb Borràs com a presidenta del Parlament, i que va acabar perdent l'escó. A les xarxes, ja han començat a aparèixer comentaris de perfils -anònims o no- que augmenten la pressió cap a Vergés.