Sánchez dispara contra Feijóo: li exigeix la dimissió d'Ayuso i li retreu la relació amb un narcotraficant

El líder del PP reclama explicacions al president del govern espanyol pel cas Koldo: "Aquesta és la seva trama de corrupció"

El president espanyol, Pedro Sánchez .
El president espanyol, Pedro Sánchez . | Europa Press
13 de març del 2024
Actualitzat a la 13:50h
Guerra sense treva entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. En la sessió de control celebrada aquest dimecres al Congrés dels Diputats, marcada per les novetats informatives sobre la parella d'Isabel Díaz Ayuso, el president del govern espanyol ha demanat al líder del PP que exigeixi la dimissió de la dirigent madrilenya, i de passada ha tret a passejar la relació sostinguda en el temps de Feijóo amb el narcotraficant gallec Marcial Dorado. Tota la carn a la graella en plena pugna entre el PSOE i el PP per l'esclat de presumptes casos de males pràctiques vinculades a la pandèmia, ja sigui el cas Koldo o les revelacions sobre la parella d'Ayuso.

"Siguin coherents amb el que prediquen. EL PP va demanar la dimissió de la directora de la Guàrdia Civil per un cas que afectava la seva parella i que va quedar descartat. Li exigeixo que demani la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid. Sigui valent, encara que això li costi el lloc, com li va passar a Pablo Casado", ha apuntat Sánchez. En la rèplica, Feijóo li ha retret el cas Koldo -ha insinuat que hi ha "fotografies que no es poden ensenyar" vinculades a la trama, que plana sobre l'exministre José Luis Ábalos-, i ha apuntat cap amunt. "Aquesta és la seva trama de corrupció", ha remarcat el dirigent conservador, molt aplaudit pels seus.

Segons Feijóo, el president del govern espanyol "ha de donar la cara" per tal d'explicar "fins on pot arribar aquesta trama". Ha estat en aquest punt quan Sánchez ha recordat el vincle de Feijóo amb Dorado, un narcotraficant molt destacat dels anys noranta a Galícia, acreditat per unes fotografies publicades fa una dècada a El País. "Què diria vostè si me n'hagués anat de viatge amb ell en múltiples ocasions? Em demanaria la dimissió", ha remarcat Sánchez.