El govern rebutja el pla contra l'okupació de Cs

La moció, que ha rebut el suport de Junts, plantejava la creació d'un pla municipal contra l'okupació il·legal i la creació d'una Oficina Antiokupació

El regidor de Seguretat, Francesc Carol
El regidor de Seguretat, Francesc Carol | Raquel Pérez - Aj. de Sant Cugat
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:08h

"Les okupacions no preocupen a la ciutadania de Sant Cugat". Amb aquestes paraules, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, avançava aquesta tarda el sentit de vot del govern davant la moció de Cs per fer front a aquest fenomen i, per tant, desestimant-la malgrat el suport afegit de JxSTC. "L'administració ja té mecanismes suficients per combatre les okupacions il·legals de la ciutat", ha reivindicat el republicà criticant l'interès partidista del text fonamentat, assegura, en dades desdibuixades i "rumorologia" amb la mirada posada en les eleccions.

Des de Cs, el regidor Sergio Blázquez ha demanat al govern no "treure ferro ni negar la realitat" després que s'hagi registrat unincrement d'un 56% en el nombre de denúncies per okupacions en l'últim any; passant-se dels 36 casos denunciats entre setembre del 2020 i agost del 2021 a les 53 denúncies entre setembre del 2021 i agost del 2022. "Si existeix un problema d'accés a l'habitatge, que existeix i és un problema, no pot ser que sigui el propietari qui acabi pagant el pollastre d'unes polítiques d'habitatges inexistents o deficients", ha lamentat el taronja. 

Per la seva banda, el regidor de Junts, Carles Brugarolas, ha lamentat la posició del tripartit. "Les administracions públiques haurien de traçar un millor mapa de solucions per actuar de manera més decidida i amb més fermesa", ha sentenciat davant d'uns casos que, per pocs que siguin, afecten d'una manera "molt severa" als damnificats. 

Cal recordar que la moció rebutjada plantejava la creació d'un pla municipal contra l'okupació il·legal i la creació d'una Oficina Antiokupació per assessorar els afectats.