Mireia Ingla tancarà la llista d'ERC al Congrés dels Diputats

L'alcaldessa en funcions de Sant Cugat ocuparà la 30a posició després de la recollida d'avals a través dels congressos comarcals

Imatge d'Ingla, durant la compareixença per anunciar la seva passa al costat
Imatge d'Ingla, durant la compareixença per anunciar la seva passa al costat | ERC - Raquel Pérez
16 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:19h


Posició 30. L'alcaldessa en funcions de Sant Cugat, Mireia Ingla, serà un dels últims noms que tanqui la candidatura d'ERC a les eleccions al Congrés dels Diputats del pròxim 23-J després de la ratificació de la llista per part del Consell Nacional aquest divendres. 

En el procés d'avals que es va celebrar aquest dilluns al congrés comarcal del Vallès Occidental, la batllessa republicana va quedar tercera dels quatre candidats que es van presentar -per darrere de la regidora a l'oposició de Rubí, Montse Soler, i del regidor d'Esports de Montcada i Reixac, Gerard Garrido- fet que respondria a aquesta posició tan baixa a l'hora de la configuració de la llista. 

Cal recordar que actualment ERC ostenta 13 escons al Congrés espanyol que van ser obtinguts a partir dels resultats electorals a les quatre demarcacions catalanes, 7 dels quals de Barcelona. Una llista que encapçalaran Gabriel Rufián, Teresa Jordà i Francesc Marc-Álvaro.

Així doncs, Ingla no acabarà encetant una nova etapa política a Madrid després d'anunciar fa dues setmanes que "renunciava" a la seva acta de regidora de cara al proper mandat tot acomiadant-se de la política local

 

Llista d'ERC a les Corts pel 23-J by Sergi Baixas Colominas on Scribd